Yücel: Alman hükümeti ihanet etti

Yücel: Alman hükümeti ihanet etti

M100 Medya Ödülü'nü kazanan Deniz Yücel, Almanya'nın Erdoğan'ı davet ederek, Türkiye'de özgür, demokratik ve laik bir toplum isteyenlere ihanet ettiğini söyledi.

POTZDAM - Ajanlık suçlamasıyla Türkiye'de uzun süre tutuklu kaldıktan sonra, Binali Yıldırım'ın Berlin ziyaretinin ardından apar topar serbest bırakılan Gazeteci Deniz Yücel, M100 Medya Ödülü'nü kazandı.

Potzdam şehrinde düzenlenen törende konuşan Yücel, Almanya'nın Erdoğan'ı resmi ziyaret için davet edilmesini eleştirdi. DW Türkçe'nin haberine göre federal hükümeti, “Türkiye'de özgür, demokratik ve laik bir toplum isteyenlere ihanet etmekle” suçlayan Yücel, Alman hükümetinin daha önce de benzer bir “ihanette bulunduğunu” söyledi.

Türkiye'de reformların yapıldığı 2006-2007 yıllarında, Merkel'in Türkiye'ye yeterince destek vermediğini kaydeden Yücel, bundan yaklaşık 10 yıl sonra, Merkel'in mülteci krizi nedeniyle Erdoğan'a destek vermeye başladığını hatırlattı.

Yücel, mülteci krizinin yanı sıra Siemens, Rheinmetall gibi şirketlerin ticari çıkarları ile Almanya'nın 'stratejik çıkarları' nedeniyle” ilişkilerin düzeltilmeye çalışıldığını vurguladı.

HABERE YORUM KAT