Ali Babacan’dan Sedat Peker ile ilgili çarpıcı açıklamalar

Ali Babacan’dan Sedat Peker ile ilgili çarpıcı açıklamalar

''3 tane video yayımlanmış, ben ilkinin 2-3 dakikası izleyip dayanamadım, kapattım. Çünkü ülkem adına üzülüyorum''

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan HalkTv'de katıldığı 'Özel Röportaj'' programında Sedat Peker'e dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Babacan ''Organize suç örgütü liderliğinden hüküm giymiş isimlerden Sedat Peker'in açıklamaları için Babacan, "Çete, mafya, suç örgütü gibi yapılar devletin zayıfladığı, kamu görevlileriyle bu tür yapılar arasındaki ilişkilerin güçlendiği durumlarda böyle tezahür eder. Şu anda Türkiye'de devlet yapısı ve yönetim sistemi iflas etmiş durumda" ifadelerini kullandı.

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in yayımladığı videolara ilişkin konuşan Babacan, şunları söyledi:

3 tane video yayımlanmış, ben ilkinin 2-3 dakikası izleyip dayanamadım, kapattım. Çünkü ülkem adına üzülüyorum…Şu anda yapılması gereken nedir? Bu iddialar var mı? Savcılığın derhal resen hareket etmesi lazım.Burada bir sürü iddia var. Normal işleyen bir devlet yapısında bunları değerlendirmek siyasi partilerin işi olmamalı. Savcılıkların derhal harekete geçip bu iddiaların doğru olup olmadığını araştırması lazım.Normal bir devlette, işleyen bir devlet yapısında olması gereken budur. Bu kadar iddia varsa, bu iddiaların doğruluğu, yanlışlığı açık bir şekilde ortaya konmalıdır. Bunun doğru adresi yargıdır.

AK Parti hükümetinde görev yaptığı döneme ilişkin konuşan Babacan, “O dönemlerde biz uzunca bir süre hem İçişleri Bakanlığı hem Adalet Bakanlığı tarafından sıkı bir duruş gördük. Mafyaya, çeteye, suç örgütlerine göz açtırmayacağız diyen İçişleri Bakanlarımız vardı bizim o dönem…

Bugünkü Adalet Bakanı, bugünkü İçişleri Bakanı niye bu konularla ilgili susuyorlar? Mahkemeler bir sinyal alsa hükümetten hemen başlar süreç. Yargı sistemini öyle bir hale getirdiler ki savcılar, hakimler de çekiniyor. ‘Suç örgütlerine göz açtırmam, bu ülkede bunları yaşatmam’ dersiniz, bu tür örgütlere alanı daraltırsınız. En azından alenen ortada olmalarını engellersiniz. Bunların bir kahraman gibi bazı siyasi partiler tarafından ortaya konmasını engellersiniz” diye konuştu.

İşte Babacan'ın konuşmasının tamamı:

 

 

HABERE YORUM KAT