'Zschaepe’ye düzenli olarak para gönderiliyor'

'Zschaepe’ye düzenli olarak para gönderiliyor'

Cezaevi Müdür Yardımcısı Hauck, Zschaepe’ye dışardan düzenli şekilde para gönderildiğini söyledi.

MÜNİH - Almanya'da 2000-2007 yılları arasında 8'i Türk 10 kişiyi öldürmekle suçlanan aşırı sağcı terör örgütü Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) davasındaki başsanık Beate Zschaepe’ye, tutuklu bulunduğu Münih-Stadelheim Cezaevi'nin dışından para gönderildiği gündeme geldi.

Münih Yüksek Eyalet Mahkemesi’nde bugün görülen davanın 350. duruşmasında, Zschaepe'nin cezaevindeki davranışlarına ilişkin Cezaevi Müdür Yardımcısı Mariona Hauck dinlendi.

Zschaepe'nin hapishanede dikkat çekmeyen bir davranış sergilediğini ifade eden Hauck, sanığın severek voleybol oynadığını belirtti. Hauck, tutuklunun genel olarak cezaevinin akışına iyi uyum sağladığını ve kontrollü davrandığını vurguladı.

"Zschaepe’ye düzenli olarak para gönderiliyor"

Zschaepe'nin maddi durumuna ilişkin de bilgiler veren Hauck, Zschaepe’ye dışardan düzenli şekilde para gönderildiğini belirterek, "Bazen 100 avro, bazen 200 avro." dedi.

Hauck, bu paranın Zschaepe'ye aile yakınları ve Enrico K. adlı bir kişi tarafından gönderildiğini aktardı.

Alman medyası Enrico K’nın sosyal medyadan Zschaepe'yi kastederek "Beate'ye özgürlük" çağrısı yapan ve aşırı sağcı grupları takip eden bir kişi olduğunu yazdı.

Duruşmada ayrıca Zschaepe hakkında bilirkişi raporu hazırlayan psikiyatrist Hannig Sass da dinledi.

Sass, Zschaepe'nin  mevcut durumlara uyum sağlayan ve kontrollü bir kişiliğe sahip olduğunu ifade ederek, Zschaepe'nin cezaevinde dikkat çekmemesinin sürpriz olmadığını kaydetti.

Mahkeme heyeti yarın yapılması planlanan duruşmayı iptal ederek duruşmayı 7 Mart’a erteledi.

NSU üyeleri, 2000-2007 yıllarında 8'i Türk, 10 kişiyi öldürmek, bombalı saldırılar gerçekleştirmek ve banka soygunları yapmakla suçlanıyor.

Mayıs 2013'ten beri Münih Yüksek Eyalet Mahkemesi'nde görülen davada, Beate Zschaepe ile örgüte yardım ve yataklık yapmakla suçlanan 4 kişi yargılanıyor.

Örgütün üyeleri olduğu iddia edilen Uwe Böhnhardt ve Uwe Mundlos, 4 Kasım 2011'de banka soygunu gerçekleştirdikten sonra polisin takibinden kurtulmak için saklandıkları karavanda ölü bulunmuş, ikilinin intihar ettiği öne sürülmüştü.

HABERE YORUM KAT