'Zengin Alman turistleri kaybettik'

'Zengin Alman turistleri kaybettik'

Geçen yıl yaklaşık 4 milyon olan Alman turist sayısının, bu senenin ilk 5 ayında 863 bine düştüğünü belirten TÜRSAB Temsilcisi Hüseyin Baraner, "En önemlisi, zengin, kültürlü Alman turistleri kaybettik. Lüks villalar boş duruyor" dedi.

İSTANBUL - Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yurt Dışı Temsilcisi Hüseyin Baraner, son günlerde Almanya ile yaşanan siyasi krizin turizmi etkilediğini söyledi. Sputnik'in haberine göre Baraner, son iki yıla bakıldığında 'zengin, kütürlü Alman turistlerin' çoğunun kaybedildiğini vurguladı.

2016 yılında 3 milyon 890 bin olan Alman turist sayısının 2017'nin ilk 5 ayında 863 binde kaldığını hatırlatan Baraner "Bu gidişle sene sonunda 3 milyonu bulur mu, belirtsiz. En önemlisi, zengin, kültürlü Alman turistlerin çoğunu kaybettik" dedi.

Türkiye'nin 2000-2014 arasında üst segment turistleri çekmek için öne çıktığının altını çizen Baraner, "Üst segment için otelcilerin yaptığı yatırımlar, örneğin geceliği bin ile 2 bin euro olan lüks villalar boş duruyor. Son dakika satışlar sınırlı ekonomik koşullara sahip Almanlardan geliyor. Türkiye ne yazık ki Almanya'dan koptu. Almanya'sız turizm olmazr" ifadelerini kullandı.

 

ekran-resmi-2017-07-12-21.30.23.png

HABERE YORUM KAT
1 Yorum