Yüzünü örtene 150 avro ceza

Yüzünü örtene 150 avro ceza

Avusturya’da yüzün tamamının örtülmesini yasaklayan kanun teklifi, ulusal mecliste koalisyonu oluşturan partilerinin oylarıyla kabul edildi.

AVUSTURYA ulusal meclisi medya biriminden yapılan açıklamada, yeni uyum paketi kapsamında getirilen sunulan kanun tasarısının, hükümeti oluşturan Sosyal Demokrat Parti (SPÖ) ve Avusturya Halk Partisi'nin (ÖVP) oyları ile meclisten geçtiği belirtildi. “Ekim ayı itibarıyla herhangi bir nesne ile yüzün tanınmayacak şekilde örtülmesi veya saklanması 150 avroya kadar para cezasına çarptırılacak” denilen açıklamada, yasağın toplu taşıma araçları dahil, mahkeme, okul ve üniversitelerde de uygulanacağı kaydedildi. Açıklamada, yasağın sağlık, spor ve kültürel nedenlerle kask, maske gibi yüzün tanınmasına engelleyen unsurları kapsamadığı vurgulandı.

Sığınmacılarla dil kursu 

Açıklamada, yeni uyum yasası kapsamında sığınmacılar başta olmak üzere yabancılara yönelik Almancanın yanı sıra Avusturya değerlerini anlatan kursların da verileceği duyuruldu. Ayrıca yasa kapsamında radikal fikirleri içeren kitap, dergi gibi yazılı metinlerin topluma açık yerlerde dağıtılması da yasaklanıyor.

HABERE YORUM KAT