Yüksek Mahkeme'den Pokemon GO tepkisi

Yüksek Mahkeme'den Pokemon GO tepkisi

Japonya'da Yüksek Mahkeme, artırılmış gerçeklik oyunu Pokemon GO'daki karakterlerin ülkenin adli kurumlarında görünmemesini istedi.

ANKARA - Japonya'da Yüksek Mahkeme, artırılmış gerçeklik oyunu Pokemon GO'daki karakterlerin ülkenin adli kurumlarında görünmemesini istedi.

Kyodo ajansı, Yüksek Mahkeme oyunun yapımcısı Nintendo'dan ülkedeki 486 mahkemenin Pokemon GO oyunundan çıkarılmasını talep ettiğini duyurdu.

Yüksek Mahkeme yetkilileri de ciddi davaların görüldüğü adli kurumlarda bu tür oyunlar oynanmasının uygun olmadığını belirtti.

Bir eleştiri de Hiroşima'dan geldi

2. Dünya Savaşı'nda ABD'nin attığı atom bombasının 71. yıl dönümünde binlerce kurbanını anan Hiroşima kenti sakinleri de oyundan duydukları rahatsızlığı dile getirdi.

Pokemon GO'nun Japonya'da yayımlanmasından bu yana şehrin en uğrak noktalarından biri olan Hiroşima Barış Anıtı Parkı, karakter avına çıkan oyuncuların akınına uğruyor.

Şehir sakinleri, Anıt Park'ta yer alan PokeStop'ların atom bombasının yıl dönümü olan 6 Ağustos'a kadar oyundan çıkarılmasını istedi.

Benzeri bir talep, ABD'deki Soykırım Anıt Müzesi ve Arlington Ulusal Mezarlığı'ndan da gelmişti.

Oyunun yapımcıları Nintendo ve Niantic, söz konusu talepleri henüz yanıtlamadı.

HABERE YORUM KAT