Yaralı Caretta Caretta kurtardı

Yaralı Caretta Caretta kurtardı

Muğla'da AKUT ekibince kurtarılan başından yaralı deniz kaplumbağası, tedavi altına alındı

MUĞLA - Muğla'nın Milas ilçesinde yaralı bulunan caretta caretta tedavi altına alındı.

Milas'ın Kıyıkışlacık mevkisinde tatilini geçiren bir kişi, kıyıda bir caretta carettanın hareketsiz yattığını fark edince durumu yetkililere bildirdi.

AKUT ekiplerince bulunduğu yerden kurtarılan deniz kaplumbağası, Dalyan'daki Deniz Kaplumbağaları Araştırma Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi (DEKAMER) yetkililerine teslim edildi. Başından yaralı caretta caretta tedavi altına alındı.

AKUT Bodrum ekip lideri Sadettin Uslu, deniz kaplumbağalarının özellikle deniz trafiğinin yoğun olduğu aylarda ciddi yaralanmalara maruz kaldığını vurguladı.

Kurtarılan caretta caretta cinsi yeşil kaplumbağanın kasıtlı olarak yaralandığına dair belirtiler bulunduğunu ifade eden Uslu, "Hayvanı bulduğumuzda başında iki tane çok ciddi yara vardı." dedi.

- "Tedavisi 1 yıl sürecek"

DEKAMER yetkilisi Şenol Menzek de kafa travması olan deniz kaplumbağasının tedavisinin 1 yıl kadar süreceğini anlattı.

Hayvanın tedavisi tamamlandıktan sonra denize bırakılacağını aktaran Menzek, "Deniz kaplumbağalarının üreme mevsimi devam ettiğinden, özellikle tekneci ve balıkçıların, kıyıya yakın mesafelerde yüzen bu hayvanlar konusunda daha dikkatli ve hassas davranmasını bekliyoruz." diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT