Wiesloch Cemevi 10 öğrenciye burs veriyor

Wiesloch Cemevi 10 öğrenciye burs veriyor

BAKTAT Eğitim Köprüsü Derneği'nin Eğitim Gönüllüleri Projesi'ne destek veren Wiesloch Cemevi, 10 ilköğretim öğrencisinin bursunu üstlendi.

MANNHEIM - BAKTAT Eğitim Köprüsü Derneği'nin Eğitim Gönüllüleri Projesi'ne destek veren Wiesloch Cemevi, 10 ilköğretim öğrencisinin bursunu üstlendi.

Türkiye’de son yıllarda eğitim alanında şartların iyileşmesine rağmen birçok çocuğun hala hak ettiği eğitimi almakta zorluklarla karşılaştığını kaydeden BAKTAT Eğitim Köprüsü Derneği'nden yapılan açıklamada, "Ebeveynlerden birinin kaybı maddi problemlere ve dolayısıyla çocukların egitimlerini sürdürmelerinde çaresiz kalmalarına yol açabiliyor. Bizler de desteğe ihtiyacı olan bu çocuklarımızı kaderleriyle başbaşa bırakmayıp, elimizden geldiğince "Eğitim Gönüllüsü“ bulmaya çaba gösteriyoruz. Bulduğumuz Gönüllüler sayesinde Sözkonusu birçok ögrenciye gelecek umudu olmaya çalışıyoruz. Derneğimiz ismi gibi görev olarak da bu projemizle „Köprü* olmaya çalışıyor. Zira günde 1,67€ ile bir İlkokul öğrencisine, yine günlük 2,50€ Lise öğrencisine ve günlük 3,33€ ile Üniversite öğrencisine öğrenimlerini tamamlamalarında yardımcı olabiliriz.

10 öğrenciye burs verdiler

Derneğimiz bu amaçla geçtiğimiz günlerde Wiesloch Cem Evi Yönetim Kurulunun düzenlemiş olduğu bir toplantıda projemizi Başkanımız Mustafa Baklan üyelere anlatıp onları „Gönüllü“ olmaya teşvik etmiştir. Cem Evi Yönetim Kurulunun düzenlemiş olduğu bu başarılı „Gönüllüler toplantısına“ katılım yoğun olmuş ve YK‘nin azimli çalışmaları sonucu tam 10 öğrenciye burs verme olanağını yaratmışlardır. Kendilerini tebrik eder, bu güzel hareketlerinin tüm STK‘larına örnek olmasını dileriz" denildi. 

HABERE YORUM KAT