Waffle’cı Akın, dünyanın en iyisi seçildi

Waffle’cı Akın, dünyanın en iyisi seçildi

Brüksel'de Uluslararası Tat ve Kalite Enstitüsü (İTQİ) tarafından düzenlenen yarışmada 2 bin ürün arasında İzmirli Waffle’cı Akın, dünyanın en iyisi seçildi.

İSTANBUL  - Belçika’nın Brüksel kentinde Uluslararası Tat ve Kalite Enstitüsü (İTQİ) tarafından 13’üncü kez düzenlenen tadım oturumunda, 120’den fazla ülke, 2 binin üzerinde ürünle yarıştı. Yarışmaya katılan İzmirli Waffle’cı Akın, dünyanın en iyisi seçildi.

İstanbul’daki ilk şubenin ardından İzmir’i merkez seçip burada büyüyen, sonrasında Türkiye genelinde 30 şubeye ulaşan Waffle’cı Akın, sektörün başkenti Belçika’yı tahtından indirdi. Dünyanın en iyi waffle’ları ile ünlü Brüksel’de, 135 Michelin yıldızlı şefin yer aldığı Uluslararası Tat ve Kalite Enstitüsü tarafından Waffle’cı Akın ‘Üstün Lezzet Ödülü’ne layık görüldü. Ödülü alan Waffle’cı Akın’ın ortağı Mustafa Ercan Çetin ile CEO Timuçin Ümit, “Waffle mutluluktur, bu ödül İzmir’in dünyaya açılan lezzetinin ise en büyük mutluluğudur. Lezzetimizin bütün dünyanın en iyisi olduğu tescillendi” dedi.

Hedef 50 şubeWaffle’cı Akın, dünyanın en iyisi seçildi

Uluslararası Tat ve Kalite Enstitüsü’nün dünyanın en iyilerini ve üstün lezzete sahip ürünlerini belirleyen bir kuruluş belirten Waffle’cı Akın Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Geren ise şöyle konuştu:

“Aşçılar Derneği Başkanı Fikret Özdemir, bizim waffle hamurumuzu enstitüye götürdü. Burada Michelin yıldızlı şefler ile sömeliyelerden oluşan jüri tarafından yapılan tadım ve değerlendirme sonuçlarında çok yüksek puan aldık. Belçika, waffle’ın ana vatanı olarak kabul ediliyor. Uluslararası Tat ve Kalite Enstitüsü ise üretimin tüm aşamalarının da değerlendirildiği yarışmada Waffle’cı Akın’ı dünyanın en iyisi olarak tescilleyerek ‘Üstün Lezzet Ödülü’ne layık gördü. Böylece waffle’ın anavatanı Belçika’nın tahtını da İzmir’e almış olduk.”

İzmir’in boyozu, şambalisi ve lokmasının da bir süre önce Türkiye genelinde coğrafi tescil aldığını, Waffle’cı Akın’ın ise küresel tescile sahip olduğunu ifade eden Geren, “Türkiye genelinde 30 şubemiz var. Hedefimiz 50 şubeye ulaşmak. Tüm girişimcileri bu açıdan bekliyoruz” dedi.

(DHA)

 

HABERE YORUM KAT