UETD Belçika Rusya Büyükelçiliği önüne çiçek bıraktı

UETD Belçika Rusya Büyükelçiliği önüne çiçek bıraktı

UETD Ankara’da düzenlenen suikastla öldürülen Ankara’nın Rus Büyükelçisi Karlov’ı anmak ve saldırıyı kınamak için, Belçika’nın Rus Büyükelçiliği önüne çiçek bıraktı.

BRÜKSEL - Brüksel’de Rus büyükelçiliğinin önünde toplanan UETD Belçika Başkanı Basir Hamarat ve UETD üyeleri tarafından Türk Bayrağı ile basın bildirisi okundu ve çiçek bırakıldı. Başkan Hamarat, okuduğu bildiride şöyle dedi: 

“İki ülke arasında uzun yıllardan beri dostane bir dayanışma içinde devam eden Türkiye-Rusya ilişkileri, son zamanlarda sabote edilmeye çalışılmaktadır. Gerek devlet katında gerekse halklar nezdinde iki ülke her zaman bu tür hain provokasyonları, birlik ve beraberlik içinde aşmıştır. Ankara’da Rusya Federasyonu Büyükelçisi Andrey Karlov’a yönelik alçakça suikast, yine iki ülke ilişkilerini bozmaya yönelik kirli oyunların bir parçasıdır.

2c84e09681413940368112b4fc7205f7.jpg

Türkiye ve Rusya’nın, hem devlet adamları hem de halklarının sağduyu ile davranarak bu oyunu da bozacaklarına inancımız tamdır. Üzüntümüz sonsuzdur, hain oyunlarla Türk milletinin hiçbir zaman diz çökmeyeceğini vurgulamak istiyorum. Dünya düzeninin yeniden şekillenmeye çalışıldığı bu dönemde, emperyalistler kendi çıkarları ile çelişen her konuda, hain emellerine karşı gördükleri her oluşumu engellemeye çalışmakta, bu yönde dünya refahını sağlayan her oluşum ve ülkelerarası ilişkilere darbe vurmaktadır. 24 Kasım 2015 tarihinde menfur uçak hadisesi ile bunu başaramayan hain emperyalist uşakları, 15 Temmuz darbe girişiminde yeniden sahne almış ancak büyük Türk milletinden en büyük darbeyi yemiştir. Ancak, hiçbir dönem hain emellerinden vazgeçmeyen bu emperyalist güçler ve onlara uşaklık yapan hainler, yeni oyunlarını sahneye koymuştur.”

“Türk-Rus dostluk ve işbirliği ilişkilerinin zirve yapmasının kendi hain emellerine engel teşkil edeceğini bildikleri için, bu kalleş ve adice oyunlarını oynayarak çok değerli bir cana, bir misafire, değerli bir şahsiyete ailesinin önünde kıymıştır. Emperyalistlere uşaklık yapan içimizde beslenen bu hainler bilmelidir ki, bu hain oyunlarla Türk Milletini hiçbir zaman diz çöktüremeyeceklerdir. Emperyalist güçler ve içimizde beslenen hainler hiçbir zaman Türkiye üzerinde oynamaya çalıştıkları oyunlarla amaçlarına erişmeyeceklerini, gelişen ve büyüyen Türkiye’nin bölgesinde aktör olma misyonu ile komşularıyla geliştirdiği dostane işbirliklerini engelleyemeyecektir. Bu hain ve adi oyunları hiçbir zaman amaçlarına ulaşamayacaktır. Bu vesileyle katledilen misafirimiz, değerli diplomat ve Türk Dostu Rusya Federasyonu Ankara Büyükelçisi merhum Andrey Karlov’un ailesine ve dostumuz Rus halkına başsağlığı dileklerimizi sunarız.”

HABERE YORUM KAT