Türkiye'yi gururlandıran birincilik

Türkiye'yi gururlandıran birincilik

MOSTRATEC Uluslararası Bilim ve Teknoloji Yarışması'nda, Naim Harun Çerkezi tüm rakiplerini geride bırakarak dünya birincisi seçildi.

NOVO HAMBURGO - Brezilya'nın Novo Hamburgo şehrinde 25-30 Ekim 2016 tarihleri arasında düzenlenen, Amerika'daki Intel-Isef yarışmasından sonra gelen dünyanın en büyük ikinci uluslararası proje yarışması olan 31. MOSTRATEC Uluslararası Bilim ve Teknoloji Yarışması sona erdi.

Bu yıl 21 farklı ülkeden toplam 800 projenin 13 ayrı kategoride yarıştığı MOSTRATEC Uluslararası Bilim ve Teknoloji Yarışması'nda "Buharla değişen Boyutlar" isimli projesi ile mücadele eden Okyanus Koleji 12. sınıf öğrencisi Naim Harun Çerkezi tüm rakiplerini geride bırakarak jüri tarafından dünya birincisi seçildi.

bilim-ve-teknoloji-yarismasinda-turk-ogrenci-dunya-birincisi-oldu_4088_dhaphoto3.jpg

Brezilya, Arjantin, Bosna Hersek, Kazakistan, Kırgızistan, Şili, Çin, Kolombiya, Danimarka, ABD, Hollanda, Hindistan, Endonezya, İtalya, Meksika, Paraguay, Peru, Portekiz, Tunus ve Uruguay'dan gelen öğrenciler arasında yer alan Okyanus Koleji öğrencisi Harun Çerkezi, Matematik öğretmeni Mete Doğanay danışmanlığında ve Bargem birimi koordinatörlüğünde tasarladığı "Dimensions Being Altered With Vapor" yani "Buharla değişen Boyutlar" isimli projesi ile Teknoloji/Materyal Tasarımı kategorisinde yarıştı ve altın madalya almaya hak kazandı.

bilim-ve-teknoloji-yarismasinda-turk-ogrenci-dunya-birincisi-oldu_4088_dhaphoto2.jpg

Okyanus Koleji 12. sınıf öğrencisi Naim Harun Çerkezi yaptığı proje çalışmasında 2 boyutlu olan görüntüleri kendi tasarladığı soğuk buhar sistemleriyle 3 boyutlu görüntü olarak aktarabiliyor. Ekonomik açıdan uygulanması kolay olan ve birçok alanda uygulanabilen bu yöntem, özellikle eğitim sisteminde birçok dersin konu anlatımına entegre edilebiliyor. Öğrencilerin dersi daha bütünsel olarak algılamaları ve teknolojiyi farklı ve eğlenceli yöntemlerle öğrenmeleri sağlanabilir. Naim Harun Çerkezi, projesinde materyal olarak geliştirdiği bilgisayar programını, soğuk buhar sistemlerini ve projeksiyonu kullanarak görüntüleri sanki yanınızdaymış gibi hissetmenizi sağlıyor.

bilim-ve-teknoloji-yarismasinda-turk-ogrenci-dunya-birincisi-oldu_4088_dhaphoto1.jpg

HABERE YORUM KAT