Türkiye'de kaybolan gurbetçi çocuk bulundu

Türkiye'de kaybolan gurbetçi çocuk bulundu

Ayvalık'a ailesiyle birlikte Almanya'dan tatile giden 5 yaşındaki Semih, Türkçe bilmediği için derdini anlatamayınca zor bulundu. Semih'in annesi oğluna kavuşunca dakikalarca gözyaşı döktü.

BALIKESİR -  Balıkesir'in Ayvalık İlçesi'nin ünlü Sarımsaklı Plajı'nda ailesiyle birlikte tatilini geçiren 5 yaşındaki Semih Baytar'ın kaybolması, endişeli anlar yaşanmasına neden oldu. Minik Semih, 2 saat süren arama çalışmaların ardından bulunarak ailesine teslim edildi.

Almanya'dan anne Kübra Baytar ve ablası 7 yaşındaki Ümran Baytar ile birlikte Balıkesir'in Ayvalık İlçesi'ne tatile gelen Semih Baytar, Sarımsaklı Plajı'nda kayboldu. Anne Kübra Baytar'ın kumsaldaki şezlongda yakınlarıyla sohbet ederken ortadan kaybolan minik Semih için herkes seferber oldu.

56b11df4fca761efd8736b053d64d11c.jpg

Oğlunun binlerce insanın denize girdiği Sarımsaklı Plaj'ında kaybolmasıyla korku yaşayan anne Kübra Baytar, kumsalda oğlunu aramaya başladı. Jandarma ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki zabıta ekiplerinin de katıldığı arama çalışmaları sırasında Ayvalık Belediyesi bünyesindeki ses yayın sistemi ile kumsala bağlı gezi teknelerinden de çocuğun kaybolduğuna ilişkin anonslar yapıldı.

5ecb7410125ec95b6e8eba0652202edf.jpg

Yaklaşık iki saat süren aramaların ardından Türkçesi iyi olmayan Semih Baytar, plajdaki Vilayetler Hizmet Birliği bünyesindeki sosyal tesisler önünde Tolga Doğan tarafından fark edildi. Kumsalda bir köşeye çekilip, ailesini kaybettiği için ağlayan çocuğu bulan Tolga Doğan, hemen jandarmayı telefonla aradı. Çocuğun bulunduğu alana koşarak gelen anne Kübra Baytar, oğluna sarılarak dakikalarca gözyaşı döktü. Anne Kübra Baytar, çocuğunu bulan Tolga Doğan'a teşekkür etti.

Jandarma ekipleri ise turizm sezonunda bir günde binlerce insanın serinlemek amacıyla geldiği Sarımsaklı Plajı'nda bu tür çocuk kaybolmalarının sık sık yaşandığını hatırlatarak, ailelerin çocuklarına sahip çıkmasını istedi.

 

 

ekran-resmi-2017-07-12-21.30.23.png

HABERE YORUM KAT