Türkiye'de görevden alınan hukukçular için yardım fonu

Türkiye'de görevden alınan hukukçular için yardım fonu

Avrupa Yargıçlar Birliği, Türkiye'de görevden alınan yargıçlara ve hakimlere yardım için bir fon oluşturdu.

CENEVRE - Avrupa Yargıçlar Birliği (AYB) Türkiye'de görevden alınan yargıçlara ve hakimlere yardım için bir fon oluşturdu. İsviçre de bu fonda yer alacağını açıkladı.

15 Temmuz'daki darbe girişiminden sonra Türkiye'de OHAL kapsamında FETÖ terör örgütüyle ilişkili oldukları gerekçesiyle görevden alınan hakimler, savcılar ve ailelerine, Avrupa Yargıçlar Birliği (AYB) destek olacağını açıkladı. İsviçre Hakimler ve Savcılar Derneği de internet sitesinden yaptığı açıklamada bu kişiler için oluşturulacak olan yardım fonuna katılacaklarını duyurdu.

İsviçre Hakimler ve Savcılar Derneği üyesi Thomas Stadelmann, "Bizim yapacağımız küçük miktardaki maddi yardımın bu yaralı aileleri biraz olsun rahatlatacağına inanıyoruz, bu konuda bize bazı müracaatlar oldu" diye konuştu. 

Öte yandan Alman Hakimler ve Savcılar Derneği'nin de 10.000 Euro katkıda bulunacağı, başka derneklerin üyelerinin de yardım toplamaya başladıkları öğrenildi. 

İsviçre Derneği'nden yapılan açıklamada Türk makamları kınanarak, "Masumiyet karinesi ve işkence yasağı ile ilgili temel ilkelere saygı duyulmasını istiyoruz" ifadelerinde bulunuldu.

 

HABERE YORUM KAT