Türkiye'de de paralı olacak

Türkiye'de de paralı olacak

Türkiye Perakendeciler Federasyon Başkanı Altunbilek, marketlerde naylon poşet kullanımının yılbaşında son bulacağını açıkladı.

İSTANBUL - Türkiye Perakendeciler Federasyon (TPF) Başkanı Mustafa Altunbilek, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın "Atık Yönetmeliği"ni 2018'in başında hayata geçirmeyi hedeflediğine dekkat çekerek, şu bilgileri verdi:

"Doğada çözülmesi yüzyıllar süren, hem geleceğimizi hem insan sağlığını tehdit eden naylon poşet kullanımının satış noktalarında ücretli olması yönünde yasal düzenlemenin 2018'in başında hayata geçeceğini öğrendik. Sayın müsteşarımız sektörden gelecek her türlü çevreci öneri ve talebin değerlendirildiğini belirtti. Yerel zincirler olarak hayli önemli olan bu düzenleme için görüş ve önerilerimizi paylaştık."

Söz konusu düzenlemenin ABD ve birçok Avrupa ülkesinde başarıyla uygulandığını belirten Altunbilek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Doğanın kabul etmediği, çevreyi, denizleri kirleten, insanlarla birlikte doğadaki canlıların hayatını tehdit eden naylon poşet kullanımı yıl başında ücretli olacak. Ülkemizde hayata geçecek olan düzenleme için bir kampanya hazırlıyoruz. Gezegenimizin sürdürülebilirliği, doğanın, insanların ve canlıların daha sağlıklı geleceği için karşımızdaki tehdidi aktaracağız. Federasyon ve işletme sahipleri olarak müşterimize her türlü kolaylığı sağlayacağız. Alışverişlerde file, bez torba kullanımına yönlendirecek; geçiş sürecinde karton veya bez alışveriş torbası hediye edeceğiz."

HABERE YORUM KAT