Türkiye'de bir günde dört mevsim

Türkiye'de bir günde dört mevsim

Türkiye'nin birçok kesiminde soğuk ve karlı hava etkisini gösterirken, Antalya'da yaşayanlar denizin tadını çıkardı.

ANTALYA - Türkiye'nin birçok kesiminde soğuk ve karlı hava etkisini gösterirken, Antalya'da yaşayanlar denizde yüzerek güneşli havanın tadını çıkardı. Bolu'da ise sabah saatlerinden sonra kar etkili oldu.

Antalya'da Kasım ayında yazdan kalma günler etkisini sürdürüyor. Dün öğle saatlerinde başlayan hafif şiddetli yağmur sabah saatlerinde yerini rüzgarlı, ancak sıcak bir havaya bıraktı. Meteoroloji Antalya Bölge Müdürlüğü verilerine göre kentte en yüksek sıcaklık 23 derece ölçülürken, deniz suyu sıcaklığı ise 24 dereceyi gördü. Deniz ve havanın sıcak olmasını fırsat bilen turistler ise soluğu dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili'nde aldı. Bazı turistler sahilde güneşlenmeyi tercih ederken bazıları ise denizde yüzerek keyif sürdü. 

70215_99943_01112016174324_11.jpg

Denize girenlerden İlhan Yüksel, "Deniz harika, doğuda kar var, burada insanlar denize giriyor. Bu Antalya'nın bir özelliği. Gerçekten burası özel bir yer" dedi.

Tahir Tuncer ise deniz suyunun haziran ayı sıcaklığında olduğunu belirterek, “Buradan güzel bir yer yok. Çıkınca biraz esinti var ama olsun. Herkese tavsiye derim kasım ayında girilir. Kasım ayı hala yaz sezonu" dedi.



Bolu Dağı'nda kar etkili oldu

Bolu Dağı'nın D-100 Karayolu ve TEM geçişlerinde kar yağışı etkili oldu.

70215_58512_01112016174835_5.jpg

Bolu Dağı'nda sabah saatlerinde aralıklarla yağan yağmur, daha sonra hava sıcaklığının düşmesiyle kara dönüştü. Kar yağışı trafik akışını etkilemedi. D-100 Karayolu'nda bazı sürücüler yol kenarında durup kar yağışı altında selfie çekti. Ankara ve İstanbul arasındaki en önemli geçiş noktası Bolu Dağı'nda kar yağışının başlamasıyla birlikte trafik ve karayolları ekipleri önlemlerini artırdı. Trafik ekipleri, güzergahta kontrol noktaları oluşturarak sürücüleri çeki halatı, takoz ve zincirsiz yola çıkmamaları konusunda uyardı. Kış hazırlıklarını tamamlayan Karayolları'nın karla mücadele ekipleri de D-100 Karayolu ve TEM geçişinde özellikle buzlanmaya anında müdahale etmek için hazır bekliyor. TEM geçişinde özellikle Bolu Dağı Tüneli Mevkii'nde de sürücüler elektronik levhalarla kar yağışı ve buzlanmaya karşı yavaş gitmeleri konusunda uyarıldı.


Bolu Dağı'nda TIR'lara izin verilmiyor

70215_99943_01112016174324_5.jpg
Bolu Dağı'nda öğleden sonra etkisini artıran kar yağışı ulaşımı olumsuz etkiledi. Lapa lapa yağan kar, D-100 Karayolu ve TEM geçişlerinde sürücülere zor anlar yaşattı. Karayolları ekiplerinin kar temizleme çalışması yapmasına rağmen araçlar güçlükle ilerledi. D-100 Karayolu'nda İstanbul yönünde TIR'ların geçine izin verilmedi. TIR'lar, trafik ekipleri tarafından Elmalık mevkiinde durduruldu. TIR'lar, yol kenarlarında bekletiliyor. Trafik ekipleri güzergahta önlemlerini artırırken Karayolları ekipleri hem D-100, hem de TEM'de kar temizleme ve tuzlama çalışması yaparak yolları açık tutmaya çalışıyor.

HABERE YORUM KAT