Türkiye, emeklilik yaşını yukarı çekecek

Türkiye, emeklilik yaşını yukarı çekecek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, gelişmiş ülkelerde emeklilik yaşının 72 olduğunu belirterek, Türkiye'de sistemin bu şekilde sürdürülemeyeceğini söyledi.

ANKARA -  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, katıldığı bir televizyon programında emeklilik yaşıyla ilgili tartışma yaratacak açıklamalarda bulundu. Gelişmiş ülkelerde emeklilik yaşının 72 olduğunu iddia eden Bakan, Türkiye'de bunun 52 olduğunu ve bu şekilde sistemin sürdürülemeyeceğini belirtti. 

Canlı yayında soruları yanıtlayan Müezzinoğlu şunları söyledi:

"Gelişmiş ülkelerde ortalama emeklilik yaşı 72 bizde daha yeni 52 oldu. Bu ülkeler emeklisine 17 yıl maaş öderken biz 27 yıl maaş ödüyoruz. Bunu yapmak istersek gençlerden alarak devam edebiliriz. Bu sistemi sürdüremeyiz. Genç nüfusun çalışma geleceği için emekli yaşını düzenliyoruz".

Almanya, 67'yi tartışıyor

"65 yaşından önce emeklilik olan tek bir ülke yok. Almanya şuanda 67'yi tartışıyor. 2036 yılında kadınlar 58, erkeklerde 60'dan önce emekli olamayacaklar. Biz ortalama 52 olan emekli olma yaşını daha yukarı çıkarmamız gerekiyor. Biz bugün yaşa takılmayı kaldırsak bütçeye 450 milyara mal oluyor".

 

 

HABERE YORUM KAT
3 Yorum