Türkçe seçim şarkısına ceza

Türkçe seçim şarkısına ceza

Bulgaristan'da parlamentom seçimleriyle ilgili DOST Birliği'nin hazırladığı Türkçe klip yasaklandı ve para cezası uygulanacağı belirtildi.

KIRCAALİ - Bulgaristan Merkez Seçim Komisyonu, DOST Birliği'nin ülkede 26 Mart'ta yapılacak erken parlamento seçimleriyle ilgili Türkçe hazırladığı klibini yasakladı.

Komisyon, 1989 yılında yıkılan eski komünist rejiminin ülkedeki Türk ve Müslümanlara karşı uyguladığı asimilasyon kampanyasının acı günlerini anımsatan klibin, yayımlandığı sanal ortamdan kaldırılmasına karar verdi.

Irkçı ve aşırı milliyetçi Birleşik Vatanseverler Koalisyonu'nun suç duyurusuyla harekete geçen komisyon, seçimlerde sadece "Bulgarca dilinin kullanılmasını öngören yasanın ve iyi ahlak kurallarının ihlal edildiği" gerekçeleriyle yasağın getirildiğini savundu.

Para cezası uygulanacak

Komisyon, klibin kaldırılmasının yanı sıra DOST Birliğine para cezasının da uygulanacağını bildirdi.

Komisyon, daha önce DOST Birliğinin hazırladığı, Türkiye'nin Sofya Büyükelçisi Süleyman Gökçe'nin göründüğü başka bir klibini de yasaklamıştı.

Bulgaristan'da 26 Mart'ta yapılacak erken parlamento seçimlerinde Türklerin oylarına talip olan DOST Birliği koalisyonu, Sorumluluk, Özgürlük ve Hoşgörü İçin Demokratlar (DOST) ve Hürriyet ve Şeref Halk Partisinden (HŞHP) oluşuyor.

HABERE YORUM KAT