Türk kızı Hilal de mi NSU kurbanı?

Türk kızı Hilal de mi NSU kurbanı?

Almanya’da 18 yıl önce kaybolan ve bir daha kendisinden haber alınamayan Hilal Ercan’ın NSU kurbanı olup olmadığı araştırılıyor.

DORTMUND – Almanya’nın Hamburg kentinde bundan 18 yıl önce kaybolan ve bir daha kendisinden haber alınamayan Hilal Ercan’ın Nasyonal Sosyalist Yeraltı Örgütü NSU kurbanı olup olmadığı araştırılıyor.

Hamburger Abendblatt gazetesinin bildirdiğine göre, Peggy Knobloch’un cesedinin bulunduğu yerde NSU üyesi Uwe Böhnhardt’ın DNA izine rastlanması ve NSU üyelerinin bilgisayarlarında çocuk pornosu materyallerine rastlanması nedeniyle, 22 Ocak 1999 tarihinde Hamburg- Lurup’ta 10 yaşındayken kaybolan Hilal Ercan dosyası yeniden ele alınıyor. Hamburg polis sözcüsü Heike Uhde, gazeteye olayda NSU bağlantısı olup olmadığının araştırıldığını söyledi.

Okuldan iyi bir karne getiren Hilal Ercan, 27 Ocak 1999'da anne ve babasının ödül için verdiği parayla şekerleme almaya gittiğinde ortadan kaybolmuştu. Hilal son olarak, o gün öğle saatlerinde Hamburg'da Elbgau Caddesi'ndeki bir alışveriş merkezinde görülmüştü. Almanya çapındaki aramalara rağmen Hilal Ercan bulunamamıştı. 

Almanya’da 2001 yılında Bavyera eyaletinin Lichtenberg kentinde okul dönüşü kaybolan 9 yaşındaki Peggy Knobloch cinayetinde NSU örgütünün intihar eden üyelerinden Uwe Böhnhardt’ın DNA izine rastlanmıştı. 15 yıl boyunca akıbeti bilinmeyen Peggy’nin cesedi geçtiğimiz temmuz ayında Thüringen kentinde bir ormanda bulunmuştu.

Ahmet Yıldırım

         turk-kizi-hilal-de-mi-nsu-kurbani-2-_1989_dhaphoto1.jpg

HABERE YORUM KAT