Türk Kartalı'na Almanya'da büyük ilgi

Türk Kartalı'na Almanya'da büyük ilgi

Bursalı iş adamı Mehmet Celal Gökçen tarafından geçen yıl satın alınan ‘Aqiula’ uçakları, Almanya’nın Friedrichshafen kentinde düzenlenen havacılık fuarı ‘Aero 2017’de görücüye çıktı.

FRIEDRICHSHAFEN - Aquila, özellikle bir kanadı Türk bayrağını içeren kalp ve Bursa simgeleri, diğer kanadı Alman bayrağını içeren kalp ve fabrikanın bulunduğu Berlin’in simgelerinin yer aldığı dizaynı ile dikkat çekti.

Tüm uluslararası sertifikasyonlar, uçuş yetkilendirme yetkisi, diğer uçak markalarına da servis ve bakım yapma yetkisi bulunan Aquila, 150 yıllık sanayi geçmişi ile Bursa sanayinin öncü kuruluşlarından Gökçen Ailesi’nin 5’inci nesil temsilcisi olan Mehmet Celal Gökçen’e geçtikten sonra vites yükseltti. Aquila’nın ardından Avrupa’da faaliyet gösteren ve bünyesinde 45 mühendis bulunan özel bir firmayı satın alarak hedef büyüten Gökçen, yeni uçak modeli için geri sayıma başladı.

Bu işi ekonomik kazanç elde etmek amacıyla girmediğini belirten Gökçen, Türkiye’nin özel sektör nezdinde havacılıkta anlamlı bir başlangıç yapması için sorumluluk üstlendiklerini kaydetti. Gökçen, “Her şey para kazanmak için yapılmaz. Bu milli bir mesele. Bu noktada böylesine önemli ve stratejik bir sektörde ülkemizin varlığını hissettirmek, iyi bir başlangıç yapmak, yeni bir yol açmak için küçük de olsa bir katkımız olacaksa gurur duyarız” dedi. Gökçen, Bursa’da üretim içinde son aşamaya yaklaştıklarını da ifade ederken, artık ‘Türk Kartalı’ olarak kabul edilen Aquila’yı görmek için özellikle Avrupa’nın farklı ülkelerinden ve Türkiye’den çok sayıda uçuş tutkunlarının geldiğini belirtti.

DHA

HABERE YORUM KAT