Türk gazetecinin torunu dünya şampiyonu oldu

Türk gazetecinin torunu dünya şampiyonu oldu

Lig TV’nin Londra temsilciliğini yapan Türk gazeteci Rıdvan Ertuğ’un torunu, Kerim Chan, İsviçre’deki World Para Athletics Junior Championships’de dünya şampiyonu oldu.

Peterborough Athletic Club atleti Kerim Chan, İsviçre’deki World Para Athletics Junior Championships’de dünya şampiyonu oldu.

Chan, uzun atlamada 6.16 metre atlayarak İngiltere’ye altın madalyayı getirdi.

British Athletics /İngiltere Atletizm Federasyonu Twitter resmi hesabından Dünya Para Atletizm Gençler Şampiyonasında Kerim Chan’ın  T20 Uzun atlama  kategorisinde 6.16 m ile altın madalya kazanmasını böyle duyurdu.

Kerim Chan, uzun yıllar Lig TV’nin Londra temsilciliğini yapan Türk gazeteci Rıdvan Ertuğ’un torunu.

3-6 Ağustos tarihlerinde İsviçre'nin Nottwil kentinde  düzenlenen 2017 IPC ( Paralimpik Komitesi) Atletizm Dünya Gençler Şampiyonasında Kerim Chan 18 yaş altı uzun atama   ilk kez  giydiği GB forması ile 6.16m atlayarak F20 kategorsinde Dünya şampiyonu oldu. 

2000 Doğumlu Kerim Chan  bölgesel atlezimde ilk  dikkatleri 2015 senesinde kısa mesafe koşularında  çekti. Nene Valley Harriers Özel sporcusu olarak  Chelmsford'da düzenlenen Doğu İngiltere  Bölgesi  Şampiyonasına katılan Kerim önce  140'dan fazla sporcu arasından sıyrılarak  Warwick'teki Ulusal Finallere katılma hakkını kazandı.

Finallerde ise  100m ve 200m  ve uzun atlama dalında olmak üzere toplam üç altın madalya ile   Kerim  her sene en yetenekli genç atlete verilen özel  “ Paul Digney” shield ile ödüllendirildi.

Böylelikle  Kerim yaşadığı  Peterborough kentine “ Paul Digney” shieldini  15 yaşında taşıyan atlet unvanına lokal İngiliz yazılı basını geniş yer verdi.

Özel sporcu olarak T20 kategorisinde uzun atlama dalında Atletizm kariyerine devam eden  Kerim Chan 2016 yılında  Peterborough Atletizm Klübü’ne geçti ve  Peterborough forması ile uzun atlama en iyi derecesini 6.14 m çıkarttı . 

2017 Mart ayında  T20 IPC Lisansı hakkını kazanan Kerim Chan 2017 IPC ( Paralimpik Komitesi) Atletizm Dünya Gençler Şampiyonasında 6.16m ile Dünya şampiyonu olarak altın madalyayı GB forması ile boynuna geçirdi.

ekran-resmi-2017-07-12-21.30.23.png

HABERE YORUM KAT