'Türk - Alman ilişkileri kopmasın'

'Türk - Alman ilişkileri kopmasın'

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Türk - Alman ilişkilerini koparmanın makul bir yaklaşım olmadığını belirterek, "Almanya'nın Türkiye politikasındaki değişiklik nereden çıktı?" diye sordu.

ANKARA - Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Daily Sabah gazetesinde "Türkiye, Almanya ve Avrupa Birliği (AB) Nereye Gidiyor?" başlıklı bir yazı yazdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Türkiye-AB ilişkilerinde yeni bir sayfa açılması için AB liderleriyle görüşmeler yaptığını belirten Kalın, bu amaçla Angela Merkel başta olmak üzere Avrupalı liderlerle görüştüğüne işaret etti. 

Almanya Dışişleri Bakanı Gabriel'in ülkesinin Türkiye'yle ilgili politikalarında ciddi değişiklikler olacağını açıkladığına vurgu yapan Kalın, bu değişikliğin nereden çıktığını sorarak şu noktaların altını çizdi:

Bu politika değişikliğinin muhtemel sebepleri arasında iki güncel gelişme ön plana çıkıyor. Öncelikle bir Alman vatandaşının yasa dışı faaliyetlerde bulunduğu gerekçesiyle Türkiye'de tutuklanması. Diğeri ise Türkiye'nin FETÖ bağlantısı sebebiyle bazı Alman şirketleri hakkında soruşturma açtığı iddiası. Alman hükümeti bunun üzerine Alman vatandaşlarının ve şirketlerinin Türkiye'de güvende olmadığını bile iddia etti. Ancak her iki iddia da asılsız.

Türkiye'yi ziyaret eden veya Türkiye'de iş yapan Almanya ve diğer ülke vatandaşlarına yönelik herhangi bir tehdit bulunmadığına vurgu yapan Kalın, bir Alman vatandaşının tutuklanması olayının ise yasal bir mesele olduğunu ve bu konuda nihai kararı ancak mahkemelerin verebileceğini belirtti. 

 

ekran-resmi-2017-07-12-21.30.23.png

HABERE YORUM KAT