Türk aile valizinde bileziklerle yakalandı

Türk aile valizinde bileziklerle yakalandı

Almanya'nın Düsseldorf Havaalanı'nda Türkiye'den dönen ailenin valizlerini kontrol eden gümrük memurları Antep fıstığı içinde gizlenen bilezikleri buldular.

DÜSSELDORF -  Almanya'nın Düsseldorf Havaalanı'nda Türkiye'den dönen ailenin valizlerini kontrol eden gümrük memurları Antep fıstığı içinde gizlenen bilezikleri buldular. Toplam değeri 4 bin 500 avroyu bulan altınları emniyet altına alan gümrük memurları ayrıca aile hakkında vergi kaçırma suçundan işlem yaptı. 


“22 ayar fıstık”

Düsseldorf Gümrük Dairesi yazılı basın açıklamasında olayı “22 ayar fıstık” başlığıyla duyurdu. Gümrük Dairesi’nin verdiği bilgiye göre, 51 yaşındaki bir erkek, 50 yaşındaki eşi ve akrabaları 69 yaşındaki kadın yanlarındaki 5 karton, 6 valiz, iki plastik torba ve iki el çantası ile gümrükten geçerken kontrole tabi tutuldular. El çantalarından birinde bir kuyumcunun kartını gören memurlar aileye yanlarında altın olup olmadığını sordular. Aile altın olmadığını söylese de diğer el çantasını kontrol eden memurlar bir kolye ile üç Cumhuriyet altını buldular. Bunun üzerine şüpheleri artan gümrük memurları valizlerde yaptıkları kontrolde Antep fıstığı içinde plastiğe sarılı 6 adet bileziği gördüler. Bu sırada sinirlenen erkek yolcu, yanındaki eşine saldırmaya kalktı. Kontroller sırasında eşler birbirinden uzak tutuldu.

HABERE YORUM KAT
1 Yorum