Trump yine veto yedi

Trump yine veto yedi

İtalyan Tenor Pavarotti’nin ailesi, birçok şarkıcı ve gruptan veto yiyen Trump’a tepki gösterenler arasına katıldı.

ROMA - Dokuz yıl önce yaşamını yitiren İtalyan Tenor Luciano Pavarotti’nin ailesi, birçok şarkıcı ve gruptan veto yiyen Cumhuriyetçi Parti’nin adayı olan Donald Trump’a tepki gösterenler arasına katıldı. 

ABD seçimlerinde Hillary Clinton’a karşı yarışan Donald Trump’ın seçim kampanyasının Cleveland ayağında, Pavarotti’nin seslendirdiği “Nessun Dorma” şarkının da kullanılması, ünlü opera sanatçısının ailesini kızdırdı. 

Yazılı bir açıklama yapan Pavarotti’nin kızları Lorenza, Cristiana ve Giuliana ile ikinci eşi Nicoletta Mantovani, Trump’un bu şarkıyı kendilerinden izin almadan kullandığını belirtti.

Aile, Trump’ın savunduğu değerler ile Pavarotti’nin değerlerinin örtüşmediğini savunarak, onun bu veya herhangi bir eserinin ya da görüntü ve fotoğrafının seçim kampanyasına alet edilmesinden hoşnut olmadıklarını ve buna onay vermediklerini belirtti. 

Açıklamada, “Luciano Pavarotti’nin sanat kariyeri boyunca kardeşlik ve dayanışma değerlerini savunduğunu hatırlatmak biz aile bireylerine düşüyor. Bunlar, Donald Trump’ın önerdiği dünya vizyonu ile uyumlu değildir” denildi.

Trump defalarca veto yedi

Bu Trump’ın ilk kez karşılaştığı bir tepki değil. Nitekim Queen grubu da, “We are the champions” adlı şarkılarının Trump’ın yine Cleveland’daki kampanyasında kullanılmasına izin vermemişti. 

Bunun yanı sıra, Rolling Stones grubu da “You can’t always get what you want” adlı eserlerinin Trump tarafından kullanılmasına rıza göstermemişti. Trump, Adele’den de veto yemişti. 

Neil Young ile Aerosmith grubunun solisti Steven Tyler da Donald Trump’a kendi şarkılarını kullanmaktan vazgeçmesini söylemişti. Amerikalı rock müzik grubu R.E.M.’in solisti Michael Stipe ise, 'It’s the End of the World a We Know It' şarkılarının Trump’ın bir mitinginde kullanılmasına çok sert tepki göstermişti. Stipe, "Şarkılarımızı ya da sesimizi saçmalıklarla dolu aptal kampanyanızda kullanamazsınız" demişti.

HABERE YORUM KAT