Trump: Kürtlere hayranım, Erdoğan'a prim veriyorum

Trump: Kürtlere hayranım, Erdoğan'a prim veriyorum

ABD’nin Cumhuriyetçi Parti Başkan Adayı Trump, Kürt silahlı güçlerinin hayranı olduğunu ve müzakereler yoluyla Türkiye ve Kürtlerin bir araya getirilebileceğini dile getirdi.

New York Times gazetesine demeç veren ABD’nin Cumhuriyetçi Parti Başkan Adayı Donald Trump, Türkiye’de geçen hafta yaşanan darbe girişiminin bastırılmasından ötürü Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı övdü. Trump ayrıca “Kürtlere hayranım” dedi.

Gazete, “Trump, siyasi muhaliflerini saf dışı bırakmaları ve sivil özgürlükleri kısıtlamaları konusunda, ‘Türkiye ve diğer otoriter ülkelerin liderlerine baskı yapmayacağını’ söyledi” diye yazarken, Trump’ın Amerika’nın başka ülkelerle uğraşmak yerine “kendi dağınıklığını toplaması” gerektiğini düşündüğünü aktardı.

New York Times gazetesinin “demokratik yollarla seçilen, ancak gittikçe otoriterleşen lider” diye tanımladığı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı öven Donald Trump, “Darbe girişimini tersine çevirebilmesinden dolayı kendisine prim veriyorum” diye konuştu. Trump, “Bazıları darbenin önceden kurgulandığını iddia ediyor, ama ben bu iddialara inanmıyorum” dedi.

"Erdoğan'ı ikna edebilir"

Trump ayrıca Erdoğan’ı IŞİD’le mücadeleye daha fazla çaba sarf etme konusunda ikna edebileceğini söyledi.

Trump Kürtler’le Türk hükümeti arasında “birlik” görmeyi arzuladığını vurguladı ve bunun görüşmeler yoluyla başarılabileceğini söyledi.

Trump ayrıca Kürt silahlı güçlerinin hayranı olduğunu ve müzakereler yoluyla Türkiye ve Kürtlerin bir araya getirilebileceğini dile getirdi. BirGün

 

HABERE YORUM KAT