Topbaş: Taksim'e cami yapılacak

Topbaş: Taksim'e cami yapılacak

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Taksim'de camiye ihtiyaç var, yapılacak. İnsanlar maalesef şu anda barakada ibadetlerini yapmaya çalışıyor" dedi.

İSTANBUL - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, bir televizyon kanalında yaptığı açıklamada, "Taksim'de camiye ihtiyaç var, yapılacak. İnsanlar maalesef şu anda barakada ibadetlerini yapmaya çalışıyor. Taksim'de barakadan bir cami var. İnsanlar cuma namazını dışarıda kılıyor yaz, kış. Bu hoş değil" ifadelerini kullandı.

Taksim'e yapılacak Topçu Kışlası’nı bir inatlaşma sebebi olarak görmemek gerektiğini, koruma kurulu ve mahkeme kararlarının ortada olduğunu dile getiren Kadir Topbaş, eserin sanat galerisi, müze ve alt kısmının kafe olarak hizmet verebileceğini kaydederek, "Taksim şu anda yaşamıyor, sadece transit geçiş noktası. Taksim, insanların fazlaca gitmeyi arzu ettiği bir yer de değil. Burası müze tarzı bir sanat galerisi ve kafeleriyle çok daha modernleşmeye doğru gidebilir" diye konuştu.

Taksim'e opera binası da yapılacağını, caminin projesinin de tamamlanmak üzere olduğunu anlatan Topbaş, "Caminin yeri koruma kurulundan onaylandı. Bölgenin koruma amaçlı imar planlarında da var. Yasal süreçleri tamamlandı. O bölgede camiye ihtiyaç var, yapılacak. İnsanlar maalesef şu anda barakada ibadetlerini yapmaya çalışıyor. Taksim'de barakadan bir cami var. İnsanlar cuma namazını dışarıda kılıyor yaz, kış. Bu hoş değil" ifadelerini kullandı.

Topbaş, Çamlıca Camisi'nin çevresinde kentsel dönüşüm yapılacağını söyledi.

HABERE YORUM KAT