Tiyatro Frankfurt'tan yeni oyun

Tiyatro Frankfurt'tan yeni oyun

Tiyatro Frankfurt, yeni oyunu 'Üstü Kalsın'la perde diyor. Tamer Levent'in süpervizörlüğünde hazırlanan, Zeynep Yıldız'ın yazıp yönettiği, başrollerinde Emrah Elçiboğa'nın ve Nurten İnan'ın oynadığı oyunun dünya prömiyeri 1 Ekim'de yapılacak.

FRANKFURT - Almanya'nın Türkçe konuşan tiyatrosu Tiyatro Frankfurt, yeni oyunu Üstü Kalsın'la tiyatroseverlerin karşısına çıkıyor. 1 Ekim 2017 tarihinde saat 19:00'da dünya prömiyeri yapılacak olan oyun, Rüsselsheim Şehir Tiyatrosu'nda (Stadttheater Rüsselsheim) sahnelenecek.

Zeynep Yıldız'ın yazdığı ve yönettiği, Tamer Levent'in süpervizörlüğünü üstlendiği oyunun başrolünde  Emrah Elçiboga ve Nurten İnan oynuyor. Oyunun oyuncu kadrosunda ise şu isimler yer alıyor:, Kamil Kellecioğlu, Çiğdem Özkurt Spickerman, İpek Bayraktar.

Yardımcı yönetmenliğini Nurten İnan'ın yaptığı oyunun teknik kadrosunda ise Nazife İlhan (Almanca), Gönülcan Karacaköylü (Sahne amiri), Süreyya Temel (Sahne tasarımı), Filiz Kallenci (Kostüm), Hakan Savkli (Müzik), Hannan Aslan (Afiş), Ümit Cakal - Egemen Demir (Ses ve ışık), Serkan Karslı (Dekor), Hüseyin Öner (Video tasarım) var.

Almanca üst yazılı

Almanca üstyazılı olarak Türkçe sahnelenecek olan 'Üstü Kalsın', 1980 darbesi nedeniyle ülkesini terk etmek zorunda kalan ve yıllar sonra geri geldiklerinde bu sefer de bir darbe girişimine rastlayan Kamil ve eşi Nevin'in başından geçenleri anlatıyor.

Almanya'da büyük ses getiren tiyatro festivallerinin yanı sıra, kendi oyunlarıyla da izleyicilerle buluştuklarını dile getiren Tiyatro Frankfurt Genel Sanat Yönetmeni Kamil Kellecioğlu, "Tiyatro Frankfurt, sadece Türkiye'den ünlü oyuncuları getirip, Almanya'daki tiyatroseverlerle buluşturmuyor. Aynı zamanda bir tiyatro okulu olarak, yepyeni oyuncuları ve yazarları tiyatro dünyasına kazandırıyor. Tamer Levent ve Emrah Elçiboğa gibi dünya çapında oyuncuların yanı sıra, genç arkadaşlarımızın da kadroda yer aldığı bu oyun, Almanya'da işçi olarak hayatına devam eden ve son günlerini geçirmek üzere Türkiye'ye geri dönen kahramanımızın hikayesini anlatıyor. Türkçe olarak Almanca üstyazıyla sahnelediğimiz oyunumuzun dünya prömiyerine Almanya'da yaşayan herkesi, eşiyle dostuyla ve Alman komşularıyla birlikte bekliyoruz" dedi.

tiyatrofrankfurt-.jpg

 

ekran-resmi-2017-07-12-21.30.23.png

HABERE YORUM KAT