THY hostesleri havada halay çekti

THY hostesleri havada halay çekti

Muş'un Varto İlçesi'nden bir etkinlikte sahne almak için İstanbul'a gelen '11 Köyün Koro ve Orkestrası' üyesi çocuklar uçakta THY hostesleri ile birlikte şarkı söyleyip halay çekti.

MUŞ - Muş'un Varto ilçesine bağlı Hamurpet Ortaokulu'na 3 yıl önce atanan İzmirli Müzik Öğretmeni Aslı Tanrıkulu'nun öğrencileriyle birlikte kurduğu '11 Köyün Koro ve Orkestrası', Türk Hava Yollarına (THY) ait uçakla İstanbul'a geldi. Maltepe Belediyesi ve Sansev tarafından organize edilen, İstanbul Uluslararası Çoksesli Korolar Festivali'nde sahne almak üzere İstanbul'a gelen orkestra grubunun üyelerinin uçakta verdiği müzik ziyafeti renkli görüntülere sahne oldu. Şarkılar eşliğinde eğlenen öğrencilere, uçakta görevli hostesler de 'Lorke Lorke' türküsüne eşlik ederek halay çekti. Yaşanan renkli anlar cep telefonu kameralarına böyle yansıdı. 

Çocuklar festivalde sahne aldı 

Neşeli yolculuğun ardından çocuklar, İstanbul Uluslararası Çoksesli Korolar Festivali'nde sahne aldı. Türkçe, Kürtçe ve İngilizce eserler seslendiren Vartolu çocuklar, izleyenleri adeta büyüledi. 

"Vartolu çocuklar örnek oluşturdu"

Büyük alkış toplayan koroya teşekkür için sahneye çıkan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, "Bugün bu salonda, ülkemizin sayısız müzik öğretmenlerinden birinin kurduğu ve ülkemizin farklı seslerini buluşturan bu koro, Anadolu'nun renkliliğini de ortaya koydu. İşte biraz önce sahne alan Vartolu çocuklarımız, bu örneklerden sadece biri. Demek ki o coğrafyaya el uzatınca Anadolu'nun her köşesinden pek çok cevherler yetişebiliyor. Sizleri ve Aslı öğretmenimizi burada ağırlamaktan onur duyuyorum. İyi ki varsınız, iyi ki buradasınız, teşekkür ederiz" dedi. 

İmkansızlıklardan bugünlere...

Daha sonra çocuklara, festivale katılım belgeleri takdim edildi. Takdim sonrası duygulandığı gözlemlenen müzik öğretmeni Aslı Tanrıkulu, "Orkestramız 3 yıllık bir çalışmanın ürünü. Bu koroyu kurma fikri kafamızda oluştuğunda hiçbir enstrümanımız yoktu. Çocuklarımız, kendi kendilerine çeşitli müzik materyalleri oluşturarak çalışmaya başladılar. Evden annelerinin yemek kaplarını, kaşıklarını ve bidonlarını getirdiler. Hatta bidonların arkasını keserek, hayvan derileri gerdiler ve evdeki eleklere deri gererek davul ve bendir yaptılar. Daha sonra Varto Kaymakamımız ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz onlardaki bu ışığı görünce, bizlere, büyük bir piyano ve değişik müzik aletleri hediye etti. Bizler de çalışmalarımızı hız vererek bugünlere geldik" diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT