Teravih namazında sinek ilacından zehirlendiler

Teravih namazında sinek ilacından zehirlendiler

Balıkesir'de camide teravih namazını kılan cemaatten 21'i, dışarıda yapılan sinek ilaçlamasından etkilenince hastaneye kaldırıldı.

BALIKESİR- Burhaniye İlçesi'nde camide teravih namazını kılan cemaatten 21'i, dışarıda yapılan sinek ilaçlamasından etkilenince hastaneye kaldırıldı.

Hacı Ahmet Mahallesi Barış Manço Parkı yanındaki Yeni Cami'de, teravih namazı sırasında yakındaki otluk alanda yapılan sinek ilaçlamasından etkilenen çoğu kadın 21 kişi zehirlendi. Namazın 8'inci rekatında cemaatin öksürmeye başlamasıyla cami boşaltıldı. İlaçlamadan etkilenenler ambulanslarla Burhaniye Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedavileri yapılan 21 kişi daha sonra taburcu edildi.

Zehirlenme belirtilerinin ardından camiye AFAD'a bağlı KBRN (Kimyasal Biyolojik Radyasyon ve Nükleer tehlikeli maddeler) ekibi gönderilerek cami ve çevresinde gaz ölçümü yapıldı. Yapılan ölçümlerde zararlı bir gaza rastlanmadı. Namaz sırasında camimim önünde araç sesi duyduklarını anlatan vatandaşlardan Kazım Karabıyık, "Caminin önündeki araç gürültüsü uzunca bir süre devam etti. Bir ara aracın gürültüsünden imamın sesini duyamaz olduk. Ardından, önce burun yanması daha sonra da öksürük başladı. Özellikle yaşlılar, çocuklar ve kadınlar öksürmeye başladı. Namaz yarıda kesilirken, etkilenenler gelen ambulanslarla hastaneye götürüldü" dedi.

Burhaniye Belediye Başkanı AK Partili Necdet Uysal da hastaneye giderek etkilenen vatandaşlarla ilgilendi.

HABERE YORUM KAT