'Tek bir oyu bile çaldırmayacağız'

'Tek bir oyu bile çaldırmayacağız'

CHP Yurt Dışından Sorumlu Parti Meclisi Üyesi Emre Çam, yurt dışında kullanılan her oyu başından sonuna kadar takip ettiklerini belirterek, "Oyların çalınması imkansız. Her bir oya namusumuz gibi sahip çıkacağız" dedi.

STRAZBURG - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi Üyesi Emre Çam, yurt dışında kullanılan oyların çalınmasının imkansız olduğunu belirtti. Başkonsolosluklarda kullanılan oyların her akşam parti görevlileri tarafından tutanak altına alınarak, binada bulunan bir odada saklandığını belirten Çam, "Bu odanın kapısına 4 ayrı kilit asılıyor ve siyasi parti temsilcileri bu kilitleri kendileri getiriyor. Dolayısıyla bunların gece açılıp oyların değiştirilmesi söz konusu olamaz. Bu kapı ancak 4 anahtar bir araya geldiğinde açılabilir. Aynı şekilde kilitlerde bir oynama veya zorlama olup olmadığı da mutlaka kontrol altına alınıyor" dedi.

'Uçaklarda milletvekillerimiz olacak'

Oyların Türk Hava Yolları uçaklarıyla gönderilmesi konusuna da değinen Çam, "Oylar Ankara'dan gelen THY uçaklarına yüklenip geri gönderiliyor. Bu uçaklarda partimizin milletvekilleri de bulunuyor. Kargo bölümüne yükleme yapılmadan önce kontrol ediliyor. Aynı şekilde uçak Ankara'ya vardığında 16 Nisan akşamına kadar CHP temsilcileri oyları takip ediyorlar. Bu oylarda manipülasyon yapmak imkansız. AKP çevreleri, oyların manipüle edileceği bilgisini el altından yayarak, Hayır oyu verecek kitleleri umutsuzluğa sevk etmek ve 'Ne de olsa oylar çalınacak, boşuna başkonsolosluğa kadar gitmeyelim' dedirtmek istiyorlar. Ancak böyle bir durum kesinlikle söz konusu değil. Biz atılan her bir 'Hayır' oyuna namusumuz gibi sahip çıkacağız. Vatandaşlar gönül rahatlığıyla gidip oylarını kullansınlar" şeklinde konuştu.

'Bütün anketlerde 'Hayır' önde'

Öte yandan anketlerdeki son durumu da değerlendiren Çam, 'Hayır' oylarının önde olduğunu dile getirdi. "Bütün anketlerde 'Hayır' önde. Zaten bu Cumhurbaşkanının yüzüne de yansıyor. Hiç olmadığımız kadar umutluyuz. Milletimiz bu tek adam yönetimine 'Dur' diyecek" ifadelerini kullanan Çam, 16 Nisan tarihinin Türk siyasi tarihinde büyük bir dönüm noktası olacağını da sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT