'Suriyeliler konusunda referanduma gidelim'

'Suriyeliler konusunda referanduma gidelim'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'de 4 milyondan fazla Suriyeli yaşadığını belirterek, Suriyelilere vatandaşlık verilmesi konusunda referanduma gidilmesi çağrısı yaptı.

ANKARA - Suriye'lilere vatandaşlık verilmesine ve Rakka operasyonuna ilişkin referandum önerisinde bulunan Kılıçdaroğlu, "Şimdi vatandaşlık verilecek. İsteniyorsa. Referanduma gidilsin. Hep diyorlar ya millet bilir. Milletten korkmayacaksınız bizim gibi. Suriyeliler için 36 milyar lira, eski para 36 katrilyon. Kendi ülkesinde bizim vatandaşımız ikinci sınıf vatandaş. Şimdi Rakka'ya gideceğiz deniyor. Üst akıldan talimat aldılar Rakka'ya gidecekler. Gelin referandum yapalım. Bu ülkenin gariban çocukları Rakka'ya gitsin mi gitmesin mi? Anadolu'nun gariban çocukları Rakka'ya gidecek şehit olacak. Beylerin çocukları Ankara'da, İstanbul'da doları istif edecek onlara bir şey olmayacak" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun 397 yıl hapis cezası istemiyle yargılandığı davada beraat etmesine ilişkin Kılıçdaroğlu, "İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve çalışanlarını hapise atmak istiyorlardı. Sahte deliller ürettiler gizli tanıklarını devreye koydular. Sayın Kocaoğlu 397 yıl hapis cezası ile yargılandı. Dün kendisi ve arkadaşları beraat etti. Aziz Kocaoğlu'ndan niye rahatsız oluyorlardı? Çünkü İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin uluslararası kredi notu Türkiye Cumhuriyeti devletinin kredi notundan daha iyi. Sağır kulaklar duysun" diye konuştu.
 

HABERE YORUM KAT