Stajyer seçimi için güzellik yarışması açtılar

Stajyer seçimi için güzellik yarışması açtılar

Çekya'daki Temelin nükleer santrali, stajyer bulmak için bikinili güzellik yarışması düzenledi.

Çekya'da bir nükleer santral, kazanana 2 haftalık stajyerlik ödülünün verildiği bikinili güzellik yarışması düzenlediği için özür diledi.

Çekya'daki Temelin nükleer santrali, stajyer bulmak için bikinili güzellik yarışması düzenledi.

Sputnik'in haberine göre, iki haftalık ‘prestijli' stajyerlik ödülünün vaat edildiği yarışmaya katılan yeni mezun 10 güzel, santraldeki bölümlerde bikinili poz verdi.

Fotoğraflar daha sonra da Facebook'ta paylaşıldı ve kullanıcılardan birinci olmasını istedikleri kişiye oy vermeleri istendi.

ddqfur-xgaaihes.jpg
Nükleer santralden yapılan açıklamada katılımcıların yarışmadan büyük keyif aldıkları ve çekimler sırasında kullanılan baret ve ayakkabıları her zaman giymek istediklerini söyledikleri belirtildi.

Ancak yarışmaya sıcak bakmayanlar da oldu.

4rfvb.jpg

"Yarışma etik dışı" 

İnsan hakları avukatı ve eşit fırsatlar danışmanı Petra Havlikova, Çekyalı aktualne.cz'ye yaptığı açıklamada "Yarışma tamamen etik dışı. 2017 yılındayız ve bir insanın iyi görünüşü nedeniyle mesleki bir avantaj kazanmasını inanılmaz buluyorum" ifadelerini kullandı.

Santral, özür diledi

Tepkilerin ardından, santral, Facebook üzerinden özür dileyerek tüm katılımcılara stajyerlik imkânı sağlanacağını duyurdu.

Açıklamada "Yarışmanın amacı teknik eğitimi teşvik etmekti. Ancak temelde şüphelere veya endişelere yol açtı, çok üzgünüz" ifadeleri kullanıldı.

ddqfurawsaatha9.jpg

 

HABERE YORUM KAT