SPD'ye Denizlili milletvekili adayı

SPD'ye Denizlili milletvekili adayı

Almanya'nın Delmenhorst kentinde yaşayan 34 yaşındaki Adanalı Deniz Kurku, tüm delegelerin oyunu alarak SPD'den milletvekili adayı gösterildi. 

DELMENHORST - Delmenhorst kentinin il genel meclisi üyesi olan Deniz Kurku, Delmenhorst kentinden milletvekili adayı gösterilen ilk Türk oldu. Şubat 2018'de yapılacak Aşağı Saksonya Eyaleti meclis seçimi için aday gösterilen Kurku, bu onura layık olmaya çalışacağını söyledi. 

Tüm delegelerin oyuyla seçildi 

Delmenhorst SPD il delegeleri, önceki gün bir araya gelerek milletvekili adayını belirledi. Birçok aday içinden Türk kökenli Deniz Kurku, SPD'li 35 delegenin tamamının oyunu alarak milletvekili adayı oldu. 

Seçimlere henüz uzun bir süre olmasına rağmen şimdiden çalışmalara başladığını anlatan Kurku, “Eylül ayında ikinci kez belediye meclisine girmeyi başardı. Meclis seçimlerinde en çok oy alan üye oldum. Delmenhorst halkı ve parti benim çalışmalarımdan memnun olmalı ki, şimdi de eyalet meclisi için aday gösterildim. Gizli oylamayla yapılan seçimde tüm delegelerin oyunu alarak seçildim. Parti yöneticilerine göre, şimdiye kadar hiç kimse tüm delegelerin oyunu almamış. İnşallah milletvekili de seçilirim. Ben Delmenhorst kentinin finans ve ekonomi komisyonu başkanlığı da yapıyorum. Bu da çok zor bir görev. Gençlere 'siyasete girin ve bize katılın' diyorum. Bu işi hep yaşlılara bırakmayalım,” diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT