SPD'den işsizlik parasını uzatma vaadi

SPD'den işsizlik parasını uzatma vaadi

SPD Başbakan Adayı Martin Schulz, 24 aydan 12 aya indirilen işsizlik maaşı süresini uzatacaklarını, asgari emekli maaşı getireceklerini, eğitimin tamamen parasız olacağını, süreli iş sözleşmelerine sınır koyacaklarını söyledi.

BERLİN - Almanya'da eylül ayında düzenlenecek olan genel seçimler öncesi, siyasilerin vaatleri ortaya çıkmaya başladı. Alman Sosyal Demokrat Partisi SPD'nin başbakan adayı Martin Schulz, 2003 yılında yapılan reformlarla 50 yaşın altındakiler için 24 aydan 12 aya, 55 yaşın üzerindeki kişiler içinde 32 aydan 18 aya indirilen işsizlik maaşı süresinde yeni düzenlemeler yapacaklarını söyledi. Bu değişiklikler 2003 yılında SPD ve Yeşiller büyük koalisyonu tarafından gerçekleştirilmişti. Schulz, 2010 Ajandası olarak bilinen bu programı bir hata olarak değerlendirdi.

Schulz öte yandan asgari emekli maaşı uygulamasına geçileceğini ve eğitimin anasınıfından üniversiteye kadar tamamen ücretsiz olacağını belirtti. Süreli iş sözleşmelerine de sınır koyacaklarını vurgulayan Martin Schulz, böylelikle herkesin süresiz iş sözleşmesi sahibi olmalarını sağlayacaklarını vurguladı. 

 

HABERE YORUM KAT