SPD Milletvekili: Almanya 19. yüzyıla dönüş yapıyor

SPD Milletvekili: Almanya 19. yüzyıla dönüş yapıyor

Bavyera Meclisi SPD’li Milletvekili Taşdelen, "CDU, ülkemizi ileriye değil, geriye doğru götürüyor" dedi.

NÜRNBERG - CDU’nun çifte pasaport düzenlemesine veda etmek istemesi, Bavyera Meclisi SPD’li Milletvekili Arif Taşdelen tarafından eleştirildi. SPD Milletvekili ve Meclis Uyum Komisyonu Başkanı Taşdelen’e göre, “CDU partisi, bu kararla 19. yüzyıla dönüş yapıyor" dedi.

Böyle bir karara SPD’nin asla katlamayacağını vurgulayan Arif Taşdelen, “Eskimiş ve soya dayalı vatandaşlık kurallarına dönülmek isteniyor” dedi.


"Vatandaşlık seçme mecburiyeti kaldırılmıştı"

Arif Taşdelen, “Öncesinde, SPD’nin girişimi doğrultusunda vatandaşlık seçme mecburiyeti kaldırılmıştı ve Alman Vatandaşlık Kanunu kökten modernize edilmişti. 2014 yılından beri Almanya’da doğan çocuklar ebeveynlerin vatandaşlığı ve yahut Alman pasaportu arasında seçim yapmak zorunda değiller” diye konuştu 


"Ülke geriye doğru götürülüyor"

"CDU bu kazanımları yok etmek istiyor. Ülkemizi ileriye değil, geriye doğru götürüyor" diyen Taşdelen, ”Bu çoğunlukla 18 ve 23 yaş arası olan ve iki vatandaşlık arasında seçim yapmak zorunda kalan Türk ebeveynlerin çocuklarını ilgilendiriyor” dedi.


"Adil katılım hakkından alıkoyamayız"

Bavyera eyaletinin vatandaşlığa kabul oranında Almanya genelinde son sırada olduğunu dillendiren Arif Taşdelen , “Demokrasi ve eşitlik gibi değerleri öğütleyip, aynı zamanda toplumun bir kesimini adil katılım hakkından alıkoyamayız” dedi.

Taner Tüzün

HABERE YORUM KAT