Sorunlu yolcu, uçağı 18 saat geciktirdi

Sorunlu yolcu, uçağı 18 saat geciktirdi

Sorunlu bir yolcu nedeniyle, İstanbul- Ulan Batur seferini yapan THY uçağı, 18 saatlik bir gecikmeyle Atatürk Havalimanı’na geldi.

İSTANBUL - Türk Hava Yolları’nın (THY) İstanbul- Ulan Batur seferini yaptıktan sonra geri dönüşüne sorunlu yolcu nedeniyle Moğolistan makamlarınca izin verilmeyen ve bu yüzden uçuş ekibinin de mesaisi dolan THY uçağı, 18 saatlik bir gecikmeyle bugün saat 11.25’de Atatürk Havalimanı’na geldi.

Ulan Batur Havalimanı’nda olay çıkarttığı için gecikmeye neden olan ve Suriyeli olduğu bildirilen sorunlu yolcunun da iki refakatçi ile birlikte İstanbul’a getirildiği THY yetkilileri tarafından açıklandı. 

THY’nin İstanbul- Ulan Batur-Bişkek seferini yapan uçağındaki bir yolcu, dün Moğolistan havacılık yetkilileri tarafından Ulan Batur Havalimanı’nda ülkeye sokulmayınca olay çıkarttı. Tekrar THY uçağına bindirilip geri gönderilmek istenen yolcu, pilot tarafından uçağa alınmadı. Bunun üzerine Moğolistan Havacılık yetkilileri bu yolcu uçağa kabul edilmeden, kalkışa izin verilmeyeceni söylediler. Aradaki anlaşmazlığın uzun süre devam etmesi üzerine uçuş, yaklaşık 4 saat rötara girdi. Bu arada uçuş ekibinin de mesai süresi doldu. Uçağın uçuş ekibi ve yolcuları otele alındılar. 


Sorunlu yolcu eminiyete teslim oldu 

İçinde sorunlu yolcunun da bulunduğu THY uçağı bugün saat 11.25’de İstanbul Atatürk Havalimanı’na indi. Suriyeli olduğu ve Moğalistan’a yerleşmek için Ulan Batur’a gittiği bildirilen ve bu ülkeye kabul edilmediği için Türkiye’ye iki refakatçi ile tekrar getirilen yolcunun, Atatürk Havalimanı’nda emniyet yetkililerine teslim edildiği bildirildi.
 

HABERE YORUM KAT