Sol Parti: PKK yasağı kaldırılsın

Sol Parti: PKK yasağı kaldırılsın

Almanya'nın 3. büyük partisi olan Sol Parti (Die Linke), PKK yasağının kaldırılmasını parti programına aldı.

HANNOVER - Federal Almanya Meclisi'nde 3. büyük parti olan Sol Parti (Die Linke), Hannover'da düzenlediği parti kongresinde çeşitli kararlar aldı. Sosyal yardımın (Hartz IV) en az 1050 avroya, asgari ücretin de 12 avroya çıkarılmasını kararlaştıran parti, programına aynı zamanda PKK yasağının kaldırılmasını da aldı. 

Alman Zeit gazetesinin haberine göre, Sol Parti'nin içişleri başlığında programa aldığı cümle aynen şu şekilde: "İstihbarat bakış açısı değiştirilmeli, PKK yasağı kaldırılmalı."

Almanya, 1993 yılında terör örgütü PKK'yı yasaklamıştı. Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, geçtiğimiz hafta yaptığı Türkiye ziyaretinde PKK'nın Almanya'da uyuşturucu ve silah ticareti gibi işler yaptığını be Almanya'ya da zarar verdiği için yasaklandığını belirtmişti.

Sol Parti, Federal Meclis'te şu anda 3. parti konumunda. 24 Eylül 2017 tarihinde yapılacak olan genel seçimler öncesinde ise partinin oy oranı anketlerde Yeşiller'in önünde, CDU ile SPD'nin gerisinde yüzde 10-11 ile yine 3. parti konumunda gösteriliyor. 

HABERE YORUM KAT