Soğuklara karşı klimalı durak

Soğuklara karşı klimalı durak

Hava sıcaklığının sıfırın altında 40 dereceye kadar düştüğü Erzurum'da "klimalı" duraklar yapıldı.

ERZURUM - Türkiye'de yüksek rakımı ve sert iklim koşulları nedeniyle hava sıcaklığının kış aylarında sıfırın altında 40 dereceyi bulduğu Erzurum'da, toplu taşıma araçlarını kullanan vatandaşlar, soğuk havadan "klimalı duraklar" sayesinde korunuyor.

Türkiye'nin bin 893 rakımıyla en yüksek ikinci şehri olan Erzurum'da, Büyükşehir Belediyesince başlatılan uygulama ile hava sıcaklığının sıfırın altında 40 dereceye kadar düştüğü kentte "klimalı" duraklar yapıldı.

Toplu taşıma araçlarını kullanan vatandaşlar için kentin çeşitli noktalarındaki 50 durağa yerleştirilen klimalar, kışın vatandaşları ısıtacak, yazın ise serinletecek.

Vatandaşların beğenisini kazanan bu uygulamayı sürdüren Büyükşehir Belediyesi, 150 ayrı noktaya daha bu duraklardan yerleştirerek soğuk çilesini ortadan kaldırmayı hedefliyor.

Soğuklara karşı klimalı durak

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kışın çetin geçtiği ve kar yağışının fazla olduğu Erzurum'da insanların soğuk çilesini ortadan kaldırmak için böyle bir uygulamaya gidildiğini söyledi.

Bu durakların son derece konforlu olduğunu anlatan Sekmen, şöyle konuştu:

"İnsanları otobüs beklerken üşümeyecekleri bir konuma taşımamız lazım. Daha önceki Belediye Başkanımız tarafından bu duraklardan 10 tane yapılmıştı. Biz bunların biraz daha şekillerini değiştirip geliştirerek sayılarını 50'ye çıkardık. Yeni klimalı duraklar yapmaya da devam edeceğiz. Rüzgar alan ya da açık arazilerde bu tip durakları kullanmaya gayret ediyoruz. Çünkü bu duraklar, klimalı ve içine girdiğiniz zaman dışarıya nazaran daha sıcak. İnsanlar orada rahat ve huzurlu şekilde otobüs beklerken üşümüyor."

Sekmen, kış şartlarında zaman zaman otobüslerde gecikmeler olabildiğine işaret ederek, "Yollar buz tutmuş ve kaygan olabilir. Bu nedenle insanlar beklemek zorunda kalabiliyor. Vatandaşlar burada bekliyor ve otobüsler gelince binip yollarına devam ediyor. Bu duraklara çok özen gösteriyoruz."

HABERE YORUM KAT