'Sırada Halk TV, ardından da CHP var'

'Sırada Halk TV, ardından da CHP var'

CHP Almanya Sözcüsü Kazım Kaya, Sözcü operasyonunun buz dağının görünen kısmı olduğunu belirterek, "Esas dev dalga yakında gelecek. Hedefte önce Halk TV, ardından da CHP var" dedi.

WIESLOCH - Almanya’nın Walldorf-Wiesloch bölgesinde kutlanan 19 Mayıs, Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı törenine “Sözcü” operasyonu damgasını vurdu.

Mustafa Kemal Attaürk ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dev posterlerinin asıldığı açık hava kutlamasında CHP Almanya Sözcüsü Kazım Kaya, öyle bir bir konuşma yaptı ki, kelimenin neredeyse tam anlamıyla törende yer yerinden oynadı.

Yaklaşık 500 kişiye hitap eden Kaya, Almanya’daki Türk gençlerin bayramını kutladığı konuşmasında Sözcü operasyonunun buz dağının görünen kısmı olduğunu belirterek, esas dev dalganın yakında geleceğini hedefte Halk TV ardında  CHP’nin yer aldığına işaret etti.

CHP Almanya Sözcüsü ve CHP Baden Württemberg Eyalet Birliği Başkanı Kazım Kaya’nın vatandaşlarımızın büyük tezahüratı, alkışları ve ıslıkları arasında yaptığı konuşma özetle şöyle:

“16 Nisan’da şunu söylüyorduk: Önce Cumhuriyet gazetesini yok edecekler sırada Sözcü olacak. Arkasından ise Halk TV geliyor. En son Cumhuriyet Halk Partisi’ni kapatmak için kolları sıvayacaklar. Ama korkmuyoruz. Ayağa kalkmak zorundayız. Direnmek zorundayız. İşte bu yüzden örgütlenmek bu dönemde altından da değerlidir. CHP’yi korumak, Cumhuriyet’e sahip çıkmak demektir. Mustafa Kemal Attaürk’e sahip çıkmak demektir. İşimiz kolay değil biliyorum. Ama şunu da çok iyi biliyorum. Direnirsek kazanacağız. Tıpkı Mustafa Kemal Atatürk gibi. Korkmadan. Davasına sahip çıktı, ülkesine sahip çıktı. Bu ülkeye namus borcumuz var. Genç çocuklara ağır bedeller ödetmeden ülkemize sahip çıkmak zorundayız. Tekrar söylüyorum, korkmayacağız, yürekli davranacağız. Tekrar Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyeti’ne sahip çıkacağız. 3-5 mollaya meydan vermeyeceğiz.”

Törende misafirler arasında yer alan Baden Württemberg Eyalet Meclisi Almanya Sosyal Demokrat Parti (SPD) Milletvekili Daniel Born da törende bir konuşma yaptı.
Türkçe ‘Sevgili Yoldaşlar’ diye söze başlayan Milletvekili Born’un, Türkiye’deki Anayasa değişikliği Halk Oylaması’na da atıfta bulunduğu konuşması ise şöyle:

“Referandum döneminde Türkiye için çok dua ettim. Başka bir yöne gitmesini kalpten diledim ve ümit ettim. Ama ne yazık ki olmadı. Elbette İiki ülke arasında ilişkilerimiz devam ediyor. İlişkilerin temelinde ise açık ve samimi olmak yatıyor. Bu açıklık gereği son dönemdeki olumsuz gidişattan da söz etmek gerekir. Bunlardan biri de Türkiye’deki basın ve ifade özgürlüğü ihlalleri. Bu vesile ile tutuklu gazetecilerin serbest bırakılmasını talep ediyorum. Bu talebimin sizde de aynı yankıyı yarattığına inanıyorum. 

Komşuyuz, iş yerinde birlikte çalışıyoruz, çocuklarımız aynı okullara gidiyor, birlikte spor yapıyor, birlikte müzik dinliyoruz. Birlikte sohbet ediyoruz. CHP ve SPD’li sosyal demokratlar olarak bu sohbetleri herzaman devam ettirebileceğimizi biliyorum. Kaygı dolu zamanlarda ve kriz dönemlerinde  birbirimizi cesaretlendirip, brbirimize gerçekleri söylemekle de yükümlüyüz. Dostluğumuzu korumak için herzaman çabalayacağız. İşte bugün burada 19 Mayıs’ı birlikte kutluyoruz ve bu da iyiye işarettir!”

Gençlerin ve çocukların sunduğu folklör gösterileri, dans şovlarının yer aldığı CHP Wiesloch’un düzenlediği kutlamada Türk gençleri finalde hep beraber Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ni okudular. Program İzmir Marşı’nın tüm davetliler tarafından okunmasıyla sona erdi.

whatsapp-image-2017-05-22-at-20.48.53.jpegwhatsapp-image-2017-05-22-at-20.48.54.jpegwhatsapp-image-2017-05-22-at-20.48.55.jpegwhatsapp-image-2017-05-22-at-20.48.57.jpeg

HABERE YORUM KAT