Sarmalar, Mehmet'in geleceği için sarılıyor

Sarmalar, Mehmet'in geleceği için sarılıyor

Antalya'da serabral palsi hastası 7 yaşındaki oğlu Mehmet Ercan'ın tedavisi için evinde sarma yaparak satan anne Semra Sönmez'e, Almanya'dan da destek geldi.

ANTALYA - Antalya'da serabral palsi hastası 7 yaşındaki oğlu Mehmet Ercan'ın tedavisi için evinde sarma yaparak satan 44 yaşındaki Semra Sönmez'e, Türkiye'nin farklı illerinin yanı sıra ABD, Almanya, Rusya ve İngiltere'den destek geldi.

Kepez İlçesi'nde serabral palsi hastası oğlu ile birlikte yaşayan Semra Sönmez, okul çağına gelene kadar evlere temizliğe giderek geçimini sağladı.

bu-yaprak-sarmalar-mehmetin-gelecegi-icin_5717_dhaphoto4.jpg

Oğlu okula başlayınca yarım gün temizliğe gitmeye devam eden Sönmez, Mehmet'in geçen hafta büyük bir ameliyat geçirmesinin ardından oğluna bakabilmek için gittiği temizlik işlerini bırakmak zorunda kaldı. Oğlunun fizik tedavi masrafları ve idealleri için evinde sardığı yaprak sarmaların satışı için sosyal medyadan duyuru yapan Sönmez'e, Antalya'nın yanı sıra Türkiye'nin farklı illerinden sipariş gelmeye başladı. ABD, Almanya, Rusya ve İngiltere'den sipariş geldiğini belirten Sönmez, bu kişilerin sarmaları kendilerine göndermek yerine hayır kurumlarına teslim edilmesini istediğini söyledi.

Bağış yapanların sarmaları hayır kurumlarına

Semra Sönmez, “Yaprak sarması yaparak çocuğumun ideallerine katkıda bulunuyorum. Ben bu işi sosyal medyada yaydım. Önce buradan ulaştılar. Burada yaşayanlar için ise iki mekan tespit ettim. Oraya götürüp bırakıyorum. Şehir ve ülke dışından bağış yaparak sarmaları satın alanlar oluyor. O sarmaları da periyodik olarak hayır kurumlarına, rehabilitasyon merkezlerine götürüyorum" diye konuştu.


bu-yaprak-sarmalar-mehmetin-gelecegi-icin_5717_dhaphoto5.jpg


Öğrenciye indirim

Mehmet için sarmaları satın almadan para vermek isteyenler olduğunu dile getiren Sönmez, bunu kabul etmediğini söyledi. Sönmez, “Bu şekilde devam edersem halka büyümeye devam edecek" dedi. Semra Sönmez'e Manisa'dan bir hayırsever ise yaprak göndererek destek vermek istedi. Sipariş sayısının artmasının ardından Sönmez'e komşuları da yaprak sararak destek oluyor. Sönmez, sarmanın kilosunu 35 liraya, öğrencilere ise 30 liraya satıyor. Sönmez, canı çok isteyip parası olmayanlara da ücretsiz gönderiyor.

Daha önce de oğlunun bazı ameliyatlar geçirdiğini anlatan Sönmez, "Leğen kemiğinde bir dönme, omurgada eğilme vardı, Ankara'da özel bir hastanede ameliyat ettirdik. İleride kasların sıkışıp, adım atması zorlaşmasın diye kas gevşetmesi de aynı anda yapıldı. Büyük bir operasyon geçirdi. Ameliyat masraflarını Antalyaspor Kulübü ve sporcuları karşıladı" diye konuştu.

Üniversite öğrencilerinden, hayırseverlerden güzel dönüşler olduğuna dikkati çeken Sönmez, Şemdinli'den bir askeri birlikten de yaprak sarması talebi geldiğini dile getirdi. Sönmez, oğlunun ihtiyacı olan engelli pusetinin de Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel tarafından karşılanacağını belirtti.

bu-yaprak-sarmalar-mehmetin-gelecegi-icin_5717_dhaphoto7.jpg

 

HABERE YORUM KAT