Saldırıda ölen Türk gencin cenazesi Bolu'da toprağa verilecek

Saldırıda ölen Türk gencin cenazesi Bolu'da toprağa verilecek

Münih'teki saldırıda ölen Türk gencin cenazesi Bolu'da toprağa verilecek.

MÜNİH - Almanya, Münih kentindeki Olympia adlı alışveriş merkezinde İran kökenli Alman vatandaşı Ali David Sonboly (18) tarafından gerçekleştirilen ve 9 kişinin yaşamını yitirdiği silahlı saldırının yaralarını sarmaya çalışıyor. 22 Temmuz Cuma günü meydana gelen saldırıda Selçuk Kılıç (15), Can Leyla (15), Hüseyin Dayıcık (17) ve Sevda Dağ (45) isimli Türkler de yaşamlarını yitirmişlerdi.

Saldırı kurbanı Türklerden Selçuk Kılıç'ın cenazesi memleketleri Bolu'da toprağa verilecek. Aile yakınlarından edinilen bilgiye göre, cenaze firmasının gerekli işlemleri tamamlamasının ardından cenazenin çarşamba günü Türkiye'ye götürülmesi bekleniyor. Okul arkadaşı ve komşu olan Selçuk Kılıç ile Can Leyla birlikte restoranda yemek yerken kurşunlara hedef oldular. İki yakın arkadaş, olay yerinde yaşamlarını yitirdi. 

Kanlı saldırının nedeni bilinmiyor

Geçtiğimiz cuma günü silahla 9 kişiyi öldürdükten sonra aynı silahla yaşamına son veren Ali David Sonboly'nin bu korkunç katliamı neden gerçekleştirdiği ise hala çözülemedi. Alman yetkililer, Sonboly’nin ailesiyle yaşadığı evde yaptıkları aramada kitlesel katliamlara ilişkin çok sayıda yayın buldular.

Sonboly'nin saldırıyı, Norveçli ırkçı terörist Anders Behring Breivik’in 2011 yılında düzenlediği ve 77 kişiyi öldürdüğü katliamın 5. yıldönümünde yapması dikkat çekti. Münih Emniyet Müdürü Hubertus Andrae, saldırgan Sonboly'nin IŞİD terör örgütü ile herhangi bir bağının olmadığını açıklamıştı. Münih polisi Pazar günü ise Ali David Sonboly'nin arkadaşı olan 16 yaşındaki Afgan kökenli bir genci gözaltına aldı. Afgan gencin, Sonboly'nin yapacağı katliamı önceden bildiği ancak polise haber vermediği iddia ediliyor.

Hakan Aytaş

HABERE YORUM KAT