Rusya: Batı terörle sözde mücadele ediyor

Rusya: Batı terörle sözde mücadele ediyor

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, "Batılı partnerlerimiz teröristlerin üzerini örtüyorlar. Sadece terörle sözde mücadele ediyorlar" dedi.

MOSKOVA - Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya'nın Batılı partnerlerinin sadece sözde terörle mücadele ettiklerini, bunun aksine Rusya'nın pratikte terörle mücadeleyi sonuna kadar taşımak istediğini bildirdi.

Lavrov, İran ve Suriye Dışişleri Bakanları ile yaptığı görüşmenin ardından, "Batılı meslektaşlarımız suçlama ve gerçekleri çarpıtma konusunda uzmanlaşıyorlar, böylelikle teröristlerin üzerini örtüyorlar. Batılı partnerlerimiz sadece sözde terörle mücadele ederken, biz pratikte bu olayı sonuna kadar götürmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Lavrov, Rusya'nın Irak ile birlikte Musul'daki durumun Suriye'ye dönüşmesini engellemek için önlemler almaya hazır olduklarının altını çizdi. Lavrov şu şekilde devam etti:

"Musul operasyonunun düzenlendiği Irak'taki duruma ilişkin fikir alışverişi yaptık. Irak ile birlikte Musul'un Suriye'ye dönüşmesini engellemek için önlemler almaya hazırız. Buna izin vermememiz gerek, bu konuyu Amerika ile de görüşeceğiz." 

HABERE YORUM KAT