Rotterdam’da Samsunlular buluşması

Rotterdam’da Samsunlular buluşması

Hollanda Samsunlular Derneği (HOLSAMDER) tarafından Amsterdam’da kermes düzenlendi. Kermese Türklerin yanı sıra Hollandalı ve Faslılar da ilgi gösterdi.

ROTTERDAM - Kermesin birlik ve beraberliğe önemli katkılar sağladığını belirten HOLSEMDER Başkanı Mümin Özsoy, şunları söyledi: “Kermese katılım beklentilerimizin üzerinde oldu. Kermesin hem derneğimize, hem de iki ülke arasında esen sert rüzgarların yumuşamasına katkı sağladığını düşünüyorum. Kermeste Samsun’a gönül vermiş kadınlarımızın birbirinden çeşitli yiyecekleri sunması özellikle Hollandalı ve Faslıların ilgisini çekti. Ayrıca Samsunlu vatandaşların yanı sıra Erzincan, Sinop ve Sivaslı gurbetçi derneklerinin de desteklerini yanımızda hissettik.”

Rotterdam’da Samsunlular buluşması

"Vatan hasretini giderdik"

“Canlı müzik eşliğinde devam eden kermesimizde, Samsun türküleri okunarak gurbette vatan hasretini gidermeye çalıştık. Tam bir dostluk kaynaşması örneği sergilenen Samsunlular gününde, Hollandalı ve diğer ülkelerden katılan yabancı dostlarımız, damak zevkine uygun olan hazırlanan onlarca Türk yemeklerini, tatlılarını kapış kapış aldı.”

Rotterdam’da Samsunlular buluşması

HABERE YORUM KAT