Referandumda 'evet' diyenlere 50 avro

Referandumda 'evet' diyenlere 50 avro

Belçika'da yaşayan gurbetçi iş adamı Burhan E, Emirdağ'ın Yenikapı köyünde ikamet eden hemşerilerine, referandumda 'evet' oyu vermeleri halinde 50'şer avro dağıtacağını söyledi.

AFYON - Uzun yıllar Belçika’da ikamet eden Emirdağlı işadamı Burhan E, kısa bir süre önce sosyal paylaşım sitesinde yaptığı bir açıklama ile ilgi odağı oldu.

Cafer Yıldırımer'in haberine göre aslen Afyonkarahisar’ın ilçesi olan Emirdağ’a bağlı Yenikapı köyünden olan Burhan E, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a olan sevgisinden dolayı referandumda evet oylarına katkı sağlamak amacıyla bir kampanya başlattı. 

İnternet üzerinden bir mesaj yayımlayan iş adamı, “16 Nisan’da Evet oyu kullanacak köy halkına 50 Euro hediyem olacak, şimdiden teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Çok sayıda olumlu ve olumsuz geribildirim alan iş adamı, daha sonraki mesajında, “Cumhuriyet elden gidiyor” propagandası yapanlara sitem ettiğini belirterek, eski dönemlerde kolayca peşkeşlerin çekildiği Türkiye’de 80 ihtilalini bizzat yaşadığını yazdı ve ihtilalde askerlerden çektiği eziyeti dile getirdi.

Burhan E, mesajında, kendi köylülerini Türkiye’nin geleceği konusunda duyarlı olmalarını istediği için böyle bir yardım kampanyasını başlattığını ifade etti. 

Haber: Cafer Yıldırımer / emirdag.gen.tr

HABERE YORUM KAT