'Referandum içeriği ve zamanlaması yanlış'

'Referandum içeriği ve zamanlaması yanlış'

Eski Meclis Başkanı Cemil Çiçek, referandumla ilgili olarak, “Düzenlemenin içeriği ve zamanlamasını da, MHP’nin peşine takılmamızı da yanlış buluyorum” dedi.

ANKARA - Başbakan Binali Yıldırım’ın ev sahipliğinde AKP hükümetlerinde bakanlık yapmış isimlerin çağrıldığı yemekte, Meclis eski başkanı ve partinin kurucularından Cemil Çiçek, ‘partili cumhurbaşkanlığı’yla ilgili eleştirilerini dile getirdi: “Düzenlemenin içeriği ve zamanlamasını da, MHP’nin peşine takılmamızı da yanlış buluyorum.”

Toplantıya istifa eden ve ihraç edilen eski bakanlar davet edilmemiş, 11’nci cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eski başbakanlardan Ahmet Davutoğlu katılmamıştı.

Hürriyet’ten Nuray Babacan’ın haberine göre, kahvaltıda söz alan Çiçek en uzun konuşmalardan birini yaptı.

Devlet sisteminin işleyişini Abdülhamit’ten Turgut Özal’a kadar uzanan bir yelpazede anlatan Çiçek sözlerini şöyle bitirdi: “Cumhurbaşkanlığı sistemine ilişkin düzenlemenin hem zamanlamasını hem de içeriğini yanlış buluyorum. Üstelik MHP’nin bu işin içinde olması ve gerçek niyetleri konusunda farklı değerlendirmeler yapılıyor; peşlerine takılmamız yanlıştı. Önceliğimiz ülkenin gerçek sorunları olmalıydı. Bununla zaman kaybediyoruz.” 

Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul’da ‘Hayır’ın önde olduğunu savunan eski bakan Sait Yazıcıoğlu’na şöyle yanıt verdi: “İstanbul dahil ülkenin büyük bölümünde ‘Evet’ oyları önde. Ayrıca da ‘Evet’ oyları sürekli yükselişte.” Diken

HABERE YORUM KAT