Polislerin tecavüzüne uğrayan gençten 'sükunet çağrısı'

Polislerin tecavüzüne uğrayan gençten 'sükunet çağrısı'

Paris'te, kimlik kontrolü sırasında 4 polisin cop ile cinsel saldırıda bulunduğu 22 yaşındaki genç, sükunet çağrısında bulundu.

PARİS - Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Paris'in kuzeyindeki bir banliyöde, rutin kimlik kontrolü sırasında 4 polisin cop ile cinsel saldırıda bulunduğu 22 yaşındaki genci tedavi gördüğü hastanede ziyaret etti.

Fransa Cumhurbaşkanlığı Sarayı Elysee'den yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı François Hollande'ın, Theo isimli genci, tedavisinin sürdüğü Robert-Ballanger Hastanesi'nde ziyaret ederek yaklaşık yarım saat görüştüğü belirtildi.

Açıklamada, "Hollande'ın, ağırbaşlı ve sorumlu bir şekilde hareket eden Theo ve ailesini ziyaretinde, olayın yargıya taşındığını ve hatası olanların mutlaka cezalandırılacağını" dile getirdiği belirtilerek, gence, örnek tavrından dolayı takdirlerini ifade ettiği kaydedildi. 

Görüşme sonrası sosyal medyadan paylaşımda bulunan genç de, saldırı nedeniyle polis karşıtı gösterilerin arttığı ve şiddet olaylarına dönüştüğü Aulnay-sous-Bois banliyösü sakinlerine sükunet çağrısı yaptı. 

Paris'in kuzeyinde bulunan Aulnay-sous-Bois banliyösünde, 4 polis memuru, perşembe günü rutin kimlik kontrolü yapmak istemiş ancak bilinmeyen bir sebeple 22 yaşındaki gence copla tecavüz etmişti.

Çok sayıda kişinin gözü önünde yaşanan olay sonrasında, genç, ambulansla hastaneye kaldırılmış ve durumunun ciddi olduğu bildirilmişti. Hastanede tedavisi süren gence 60 gün iş göremez raporu verilirken, tecavüz, olay sırasında bir kişi tarafından kamera ile kaydedilmişti.

Olayın sosyal medya ve basında yer alması üzerine, banliyöde gösteriler düzenlenmişti. Polis şiddetinin protesto edildiği ve sabaha kadar süren dün geceki yürüyüşte çıkan olaylara güvenlik güçleri müdahale etmiş, 24 göstericinin gözaltına alındığı açıklanmıştı.

Saldırıya ilişkin 4 polisin açığa alındığı, polislerden biri hakkında cinsel saldırı, diğer 3 polis memuru için de "kasti şiddet" suçundan soruşturma başlatıldığı bildirilmişti. 

HABERE YORUM KAT