Polis yılbaşında saldırı yapılacağı istihbaratı aldı

Polis yılbaşında saldırı yapılacağı istihbaratı aldı

Avusturya'da Fas kökenli bir sığınmacı "Noel ve yılbaşı arasında ciddi bir saldırı planladığı" şüphesiyle gözaltına alındı.

VİYANA - Avusturya'nın Salzburg Eyaleti'nde, yılbaşında saldırı hazırlığında olduğu iddia edilen bir Faslı sığınmacının gözaltına alındığı bildirildi.

Salzburg polisinden yapılan açıklamaya göre, Fuschl Kasabası'nda 9 sığınmacının kaldığı bir eve operasyon düzenlendi.

Özel kuvvetler, terörle mücadele ekipleri ve bomba uzmanları eşliğinde gerçekleştirilen operasyonda, 25 yaşındaki Fas kökenli bir sığınmacı "Noel ve yılbaşı arasında ciddi bir saldırı planladığı" şüphesiyle gözaltına alındı.

Evde yapılan aramalarda, elektronik cihazlar, 8 bin avro para ve az miktarda uyuşturucu madde ele geçirildiği belirtildi.

Avusturya İçişleri Bakanı Wolfgang Sobotka, Salzburg eyaletine bağlı Fuschl Kasabası'nda Faslı bir sığınmacının "ciddi bir saldırı" hazırlığında olduğundan şüphelenildiğini doğruladı.

Öte yandan Avusturya hükümeti, Berlin'de 12 kişinin ölümüyle sonuçlanan Noel pazarına yapılan saldırısı sonrasında güvenlik önlemlerini artırdı. Avusturya İçişleri Bakanlığı, kamu binaları ve kalabalık yerlerde güvenlik önlemlerinin artırılması talimatı verdi.

HABERE YORUM KAT