PKK'lı yeni peşmerge için Almanya'dan doktor geldi

PKK'lı yeni peşmerge için Almanya'dan doktor geldi

PKK'nın eski yöneticilerinden, peşmerge gönüllü komutanı Çürükkaya Almanya'dan Erbil'e uçak ambulans ve doktor gönderildi.

ERBİL - Musul operasyonları sırasında Başika cephesinde IŞİD'in yerleştirdiği patlayıcıları imha ederken ağır yaralanan terör örgütü PKK'nın eski yöneticilerinden, peşmerge gönüllü komutanı Sait Çürükkaya için dün Almanya'dan Erbil'e uçak ambulans ve doktorların gönderildiği öğrenildi.

Patlamada bir gözünü kaybeden ve diğer gözünden de ağır yaralanan Çürükkaya'nın şimdilik Almanya'ya naklinin uygun görülmediği belirtildi.

Peşmerge güçlerinin Başika bölgesinde IŞİD'ten aldığı bölgelerdeki mayınları tamizlerken, 2 gün önce bir mayının patlaması sonucu ağır yaralanan eski PKK yöneticisi, yeni gönüllü peşmerge komutanı Sait Çürükkaya'nın Erbil'de tedavisi sürüyor. Bir gözünü kaybeden ve bir gözü de ağır yaralı olan Çürükkaya için yıllardır yaşadığı Almanya'dan dün gece bir uçak ambuluns ve doktorların geldiği öğrenildi. Doktorların muayene ettiği Çürükkaya'nın şimdilik Almanya'ya naklini uygun görmedikleri ve bir süre daha hastanede kalması gerektiğine karar verdikleri öğrenildi.

PKK'da, üst düzey yöneticilik yapan Çürükkaya, Abdullah Öcalan'ın yakalanmasından sonra PKK'dan ayrılmış ve Almanya'da yaşamaya başlamıştı. IŞİD'in iki yıl önce Kuzey Irak'a saldırmasından sonra Almanya'dan Erbil'e geçmiş ve Peşmergelerin eğitimini üstlenmişti. Patlayıcı uzmanı olarak bilinen Sait Çürükkaya IŞİD ile mücadelede ele geçirilen bölgelerdeki patlayıcıları imha ediyordu.

 

HABERE YORUM KAT