Petrol Ofisi Hollandalılara satıldı

Petrol Ofisi Hollandalılara satıldı

Hollanda merkezli enerji ticareti şirketi Vitol Grubu, Türkiye'nin en büyük petrol şirketi olan Petrol Ofisi'nin tamamını satın aldı.

ANKARA - Rekabet Kurumunun internet sitesinde yer alan Rekabet Kurulu kararlarına göre, OMV Aktiengesellschaft tarafından doğrudan kontrol edilen OMV Petrol Ofisi Holding AŞ'nin paylarının tamamının Vitol Investment Partnership Limited tarafından dolaylı kontrol edilen VIP Turkey Enerji AŞ tarafından devralınması işlemine onay verildi.

Vitol Grubu'nun Başkan ve Üst Düzey Yöneticisi (CEO) Ian Taylor, Petrol Ofisi'nin Türkiye'nin önde gelen markalarından biri olduğuna dikkati çekerek, "Türkiye güçlü ekonomik performansa ve büyüyen enerji ürünleri talebine sahip bir ülke. Petrol Ofisi'ni satın alarak büyüyen bir piyasaya güçlü bir yatırım yaptık." ifadelerini kullandı.

Petrol Ofisi, Türkiye pazarında en yüksek paya sahip

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) 2015 Yılı Petrol Piyasası Raporu'na göre, OMV'nin geçen yıl satışa çıkardığı Petrol Ofisi,Türkiye akaryakıt pazarında yüzde 24 ile en yüksek payı elinde bulunduruyor.

HABERE YORUM KAT