Pasaport kuyruğunda bekleyenler uçağı kaçırdı

Pasaport kuyruğunda bekleyenler uçağı kaçırdı

Barselona Havaalanı'nda uzun pasaport kuyrukları nedeniyle çok sayıda yolcu uçaklarını kaçırdı. Çoğu yolcunun uzun kuyruklardan dolayı uçaklarını kaçırması nedeniyle havayolu şirketleri yolcularını havaalanına erken gelmesi konusunda uyardı.

BARSELONA - İspanya’nın gözde turizm merkezlerinden Barselona Havaalanı'nda yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte artan düzensizlik turizmcileri harekete geçirdi. Yolcuların uçaklarını kaçırmalarına neden olan uzun pasaport kuyrukları üzerine meslek örgütleri hem İspanya hem de Katalonya Özerk Hükümeti temsilcilerine mektup yazarak acil çözüm istedi. Özerk hükümet "eleman ve ekipman eksik” dedi. İspanyol hükümetinin Katalonya temsilcisi ise yolcuları suçladı.

Barselona havaalanında son haftalarda yolcuların pasaport kontrolü için 3 saatten fazla beklemesine yol açan kuyrukların oluşması üzerine İspanya Otelleler ve Turistik Konaklama Konfederasyonu (CEHAT), Katalonya Özerk Hükümeti Başkan Yardımcısı Soraya Sáenz de Santamaría, Katalonya içişleri bakanı Jordi Jané ve İspanya İçişleri Bakanı Juan Ignacio Zoido’ya duydukları rahatsızlığı bildiren bir mektup yazdı. Havaalanındaki durumun sık sık sosyal medyaya ve uluslararası basına konu olduğunun altını çizen sektör temsilcileri acil çözüm istedi.

ekran-resmi-2017-05-18-09.50.07.png

"Eleman ve ekipman eksik"

Katalan temsilcilerden mektuba ilk yanıt uzun kuyruklara eleman ve teknolojik ekipman eksikliğinin yol açtığı yönünde oldu. İspanya'nın önde gelen gazetelerinden El Pais'e göre İspanyol Otel Zincirleri Derneği (ACHE) başkanı Joan Molas bu yanıtı “grotesk” olarak değerlendirdi. Molas, "Uzun süredir önlem almaları gerektiğini biliyorlardı. Şimdi eleman ve teknolojik ekipman eksikliğinden söz etmelerinin nedenini anlamıyoruz. Çok şaşkınız” diye konuştu.

İspanyol hükümetinin Katalonya Temsilcisi Enric Millo ise uzun kuyruklardan dolayı yolcuları suçladı. Millo Havaalanı'ndaki eksikliklere değinmeden uzun kuyrukların yolcu sayısındaki artış yüzünden olduğunu savundu. 

Çoğu yolcunun uzun kuyruklardan dolayı uçaklarını kaçırması nedeniyle havayolu şirketleri yolcularını sms ve mail aracılığıyla havaalanına erken gelmesi konusunda uyarmaya başladı.

Hükümet kanadından gelen bu açıklamalara rağmen sektör temsilcileriyle hükümet yetkilileri arasında konunun çözümüyle ilgili toplantıların başladığı bildiriliyor.

Barcelona havaalanında kıtalararası aktarmalı Norveç uçuşlarının da başlamasıyla düzensizlik artmıştı.

Groteks, mimarlık terimi olarak "Roma yapılarında bulunan, insan, hayvan ve çiçek figürlerinin gülünç bir biçimde birleşmeleri biçimindeki abartılı süsleme tarzı”, tiyatro terimi olarak ise "Bağdaşmaz durumları, karşıt görüntüleri şaşırtıcı biçimde birleştiren, temelde ciddi ama görünüşte gülünç ve abartılı olan güldürü tarzı” anlamına geliyor.

HABERE YORUM KAT