Paris'te polise saldırı girişimi

Paris'te polise saldırı girişimi

Fransa İçişleri Bakanı Collomb, Paris'in ünlü Champs Elysees Meydanı'nda aracını bilinçli olarak jandarma minibüsüne çarpan şahsın hayatını kaybettiğini açıkladı.

PARİS - Fransa İçişleri Bakanı Gerard Collomb, Paris'in ünlü Champs Elysees Meydanı'nda aracını bilinçli olarak jandarma minibüsüne çarpan şahsın hayatını kaybettiğini açıkladı.

Colomb, basına yaptığı açıklamada, eylemi saldırı girişimi olarak niteledi. Collomb, "Fransa'da bir kez daha güvenlik güçleri saldırının hedefi oldu." dedi.

Fransız bakan, ölen kişinin aracında bir takım silahlar ve yine otomobili infilak ettirmeyi amaçlayan patlayıcı maddeler bulunduğunu bildirdi. 

Basına açıklama yapan polis kaynakları ise araçta, molotofkokteyli, bir tabanca ve bir kalaşnikof tüfek bulunduğunu bildirdi.

Paris'in Champs Elysees Caddesi'nde Türkiye'nin Kültür ve Tanıtma Müşavirliğinin önünde nisan ayında düzenlenen saldırıda bir polis hayatını kaybetmiş, iki kişi yaralanmıştı. 

Saldırgan olay sırasında öldürülmüştü. Saldırıyı terör örgütü IŞİD üstlenmişti.

"Paris Terörle Mücadele Savcısı ön soruşturma başlattı"

Paris Terörle Mücadele Savcılığı, bir sürücünün aracını bilinçli olarak jandarma minibüsüne çarpmasıyla ilgili soruşturma başlattı.

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Pierre- Henry Brandet, konu ile ilgili olay yerinde basına yaptığı açıklamada, "Bu olayla ilgili Paris Terörle Mücadele Savcısı ön soruşturma başlattı." dedi.

Brandet, "Bunun bilinçli bir saldırı olduğu görülüyor." ifadesini kullandı.

Öte yandan BFM televizyon kanalı, zanlının şüpheli terör listesinde olduğunu ve araç içinde gaz dolu şişe bulunduğunu duyurdu.

HABERE YORUM KAT